Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

klix.ba [ R.B. ]

26. 07. 2023. 08:52 >> 08:52

OPENAI ISPUNIO OBEĆANjE

ChatGPT aplikacija dostupna i za Android uređaje

Kompanija OpenAI je ispunila obećanje i lansirala ChatGPT aplikaciju za Android. Kao što je slučaj i sa verzijom za iOS, aplikacija nudi mogućnost korisniku da "razgovara" sa vještačkom inteligencijom i da dobije odgovore.

Korisnik može koristiti glasovne upite koristeći sistem prepoznavanja glasa, sinhronizovati istoriju chata na svim uređajima i eksportovati podatke.

Pretplatnici usluge ChatGPT Plus mogu birati između standardnog GPT-3.5 i GPT-4 jezičkog modela, a bez obzira na izbor, potrebno je imati barem Android 6.0 kako bi se aplikacija mogla koristiti.

Kao i kod Bing Chata baziranog na GPT-u, Barda i drugih AI sistema, korisnik se ne treba u potpunosti osloniti na rezultate. Tehnologija je sklona "halucinacijama" koje mogu dovesti do lažnih tvrdnji, loše kontekstualne logike i drugih rezultata koji nijesu pouzdani. 

OpenAI je pomogao u popularizaciji generativne umjetne inteligencije kroz alate kao što je ChatGPT, ali je izazvao i otpor industrije te privukao političku pažnju. Stručnjaci su zabrinuti da bi tehnologije poput ove mogle preuzeti kontrolu i promovisati dezinformacije, a sam OpenAI se nada da će ublažiti rizike inteligentne AI tehnologije.

Američki glumci su u štrajku dijelom i zbog zabrinutosti da bi studiji mogli koristiti umjetnu inteligenciju kako bi im smanjili plate. Političari zahtijevaju odgovoran razvoj i moguću regulaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније