Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 05. 2013. 18:59 >> 18:59

GRAD KULTURE

Katalonci neće svemirski hotel

Ambiciozni planovi za izgradnju ostrva nalik onom u Dubaiju, vrijedni 1,5 milijardi eura, na vještačkom ostrvu blizu obale Barselone, izazvali su oštre kritike u glavnom gradu Katalonije.

Planirano je da se na ostrvu izgradi svemirski hotel, koji bi bio visok 300 metara, opremljen prvim spa centrom sa nultom gravitacijom.


Zahtjev za dozvolu za planiranje nalazi se u Gradskoj skupštini Barselone, gdje ga je prošle sedmice podnio američki konzorcijum „Mobilona”.

Planirana je investicija "teška" milijardu i po dolara u kompleks koji će imati tržni centar otvoren 24 sata, marinu i privatne apartmane.

Hotel bi imao dvije hiljade soba po cijeni od 300 do 1.500 eura za noć, kao i šestospratni penthaus sa ogromnim bazenom, heliodromom i lukom za superjahtu.

Zvaničnici Barselone, međutim, tvrde da planovi nijesu u skladu sa gradskim propisima, te da grad nema ni potrebu, ali ni želju da se gradi prijekti takve prirode.

"Mi smo grad kulture, znanja, kreativnosti i inovacije, a naš urbanistički projekat slijediće drugačiju putanju. Nemamo namjeru da Barselonu pretvorimo u spektakl", rekao je gradonačelnik Barselone Ksavijer Trias za britanski „Telegraf”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније