Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ Telegraf.rs/Tanjug ]

13. 03. 2018. 21:11   >>  21:09

PAPA MIMO PAPE

Franjo nema ništa protiv selfija

Svakog jutra ustaje u 04:30 sati, posle ručka se odmara, dok na spavanje odlazi do 22:00 sati. Međutim, papa Franjo se po mnogo čemu razlikuje od svojih prethodnika.

Sjutra se navršava pet godina otkako je Horhe Mario Bergoljo, sin italijanskih migranata iz Argentine, imenovan za vrhovnog poglavara Katoličke crkve, a o papi Franju se, između ostalog, zna da nema ništa protiv "selfija", da televiziju ne gleda od 1990. godine i da hranu sam sebi podgrijeva u mikrotalasnoj rerni vatikanske trpezarije.

Papa Franjo o sebi ima toliko skromno mišljenje da je, kada se 13. marta 2013. godine pojavio na balkonu Bazilike Svetog Petra, rekao da su kardinali morali da tragaju "na kraj svijeta" kako bi pronašli novog poglavara, navodi danas AP.

O papi Franju, koga američka agencija opisuje kao "prilično drugačijeg vrstu pape", zna se da voli argentinski čaj, da pati od išijasa i da je u svojim 40-im godinama posjećivao psihoanalitičara "kako bi pročistio misli".

Omiljeni filmovi su mu Felinijeva "Ulica", "Rim, otvoreni grad" i "Babetina gozba", ali televiziju nije gledao još od 15. juna 1990, kada je Djevici Mariji obećao da to neće činiti.

Voli Karavađa i Šagala, Mocarta i Baha, a omiljeni književnici su mu Dostojevski i Borhes.

Svakog jutra ustaje u 04:30 sati, poslije ručka se odmara, dok na spavanje odlazi do 22:00 sata.

Kada krene na put, u pohabanoj crnoj torbi obavezno nosi brijač i molitvenik.

Poznato je i da papa Franjo ne mari mnogo za "selfije", ali da nema ništa protiv da takvnim snimcima pozira jer "to današnji klinci rade".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније