Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

12. 03. 2024. 08:57 >> 08:57
Čitaj mi:

POSTOJI DOBAR RAZLOG

Zašto su kesice čipsa više prazne nego pune?

Ako volite da jedete čips, sigurno ste primijetili da kese čipsa nikada nisu pune. Ali za to postoji veoma dobar razlog. Kompanije namjerno ostavljaju prazan prostor u kesi kako se čips ne bi izmrvio prilikom transporta, a dodaju i gas azota, koji čuva svježinu čipsa.

Bilo da otvarate malu ili veliku kesu čipsa uvijek je pomalo razočaravajuće vidjeti da je daleko od pune.

Iako se može pretpostaviti da je kesa samo djelimično popunjena kako bi kompanije ostvarile veći profit, to ima veze i sa iskustvom potrošača.

U kesama se ostavlja prostor da se čips ne bi oštetio. Put od fabrike u kojoj se čips proizvodi i pakuje do vašeg stola je prilično dug. Kompanije namjerno ostavljaju prazan prostor u kesi kako se čips ne bi izmrvio prilikom transporta.

U kese čipsa se takođe dodaje gas azota, koji čuva svježinu čipsa. Kada bi se kesice napunile običnim gasom, čips bi se vrlo brzo pokvario i postao mekan, piše Reader’s Digest.

Azot je prirodni gas i potpuno je bezopasan, a pokazalo se i da poboljšava ukus čipsa, prenosi Večernji.hr.

"Osim ako se čips ne prodaje u vakuumskom zapečaćenom stanju, zaista ne postoji način da zaobiđete kesu napunjenu azotom", rekao je Kings iz „Kitchen Cabinet Kings“ za Today.

Dakle, sljedeći put kada otvorite kesu čipsa i vidite znatno manje čipsa nego što ste očekivali, znajte da nije bez dobrog razloga.

Zbog manje količine čipsa u kesi, dobićete bolju porciju i manje sitnih, polomljenih komada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније