Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92 ]

30. 01. 2016. 08:57 >> 08:42

PREPORUKA

Oprezno s đumbirom

Đumbir je odličan saveznik u borbi protiv virusa i još efikasnije prirodno sredstvo za jačanje imuniteta, ali u nekim slučajevima bi trebalo da se izbjegava.

Ovo se posebno odnosi na trudnice, jer ova ljuta i zdrava biljka sadrži moćne stimulanse koji mogu da dovedu do preuranjenih kontrakcija. 

Osobe koje drže dijetu, a ne žele previše da smršaju, takođe treba da ga se klone, jer ubija apetit i pomaže u eliminisanju masti, pa će još više pospješiti gubitak kilograma. 

S obzirom na to da đumbir ubrzava cirkulaciju, nije dobar izbor ni za one koji pate od oboljenja krvi, kao što je, recimo, hemofilija. Ne preporučuje se ni onima koji piju lijekove za regulisanje pritiska ili dijabetes, jer može da dovede do ozbiljnih kontraindikacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније