Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

19. 04. 2014. 10:03 >> 10:03

NEPRIJATAN OSJEĆAJ

Namirnice koje ublažavaju nadutost u stomaku

Nadutost u stomaku je veoma neprijatan osećaj. Tada vam se čini da vam uopšte nije do hrane i da ne pada vam na pamet da bilo kakvu namirnicu stavite u usta.

 

Stručnjaci, međutim, savJetuju da ni u tim momentima ne treba da preskačete obroke jer tako možete samo još više da usporite varenje.

Evo nekih namirnica koje smanjuju nadutost i ublažavaju njene simptome.

Riba

Namirnica koja se veoma lako vari i sadrži proteine koji ublažuju osjećaj nadutosti.

Celer

Veoma je bogat kalijumom i smatra se jednim od boljih prirodnih diuretika koji će vam svakako pomoći da se riješite nadutosti i njenih pratećih simptoma.

Bundeva

Bogata vlaknima, bundeva sadrži nizak nivo šećera i skroba što ovu namirnicu čini savršenim saveznikom u borbi protiv lijenih crijeva.

Spanać

Ovo povrće je bogato vitaminima B, prirodnim diureticima koji spanać svrstavaju u savršenu namirnicu u borbi protiv nadutog stomaka.

Peršun

Ovaj začin osim što čini da vam obroci izgledaju svježe i zdravo, višestruko je dobar za vaše zdravlje. Bogat vitaminom C i kalijumom, pomaže i kod nadutosti.

Jabukovo sirće

Odlično za detoksikaciju organizma, ali i u borbi protiv masnih naslaga, jabukovo sirće je dobro i ako imate problem sa probavom. Pored toga jabukovo sirće sadrži probiotike dobre za crevnu floru koji sprečavaju pojavu nadimanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније