Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina

04. 10. 2015. 19:30 >> 19:18
5

POČELE PRIPREME

Poleksić: Austrija favorit pod Goricom

Austrija važi za favorita, ali će crnogorska reprezentacija sve uraditi da dođe do pobjede i zadrži šanse za plasman u baraž, kazao je reprezentativni golman Vukašin Poleksić.

Crnogorska reprezentacija okupljanjem i prvim treningom zvanično je počela pripreme za završne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crnogorski fudbaleri 9. oktobra igraće sa Austrijom u Podgorici, dok će tri dana kasnije u Moskvi biti gosti Rusije.

Selektor Branko Brnović na prvom treningu imao je osam igrača, od kojih su trojica golmani.

Poleksić je kazao da je Austrija možda trenutno i najbolja reprezentacija u Evropi.

"Oni su u prvom meču bili bolji, nadigrali su nas, ali smo u finišu imali dvije šanse i priliku da izjednačimo. Neka tako bude i u petak, neka oni budu bolji, a da mi damo gol i slavimo na kraju", kazao je Poleksić na brifingu sa novinarima.

On je kazao da pobjede u posljednja dva kvalifikaciona duela puno znače na psihološkom planu.

"Znače nam te pobjede dosta, ali znamo da još ništa nijesmo napravili. To je tek jedan plus. Samo da nastavimo tim putem", rekao je Poleksić.

On je kazao da je ohrabrujuća okolnost što je odbrana djelovala sigurno i nije primila gol.

"Ukoliko tako bude i u petak, siguran sam da ćemo mi dati bar jedan gol i slaviti. Nakon toga idemo u Rusiji da riješimo pitanje baraža", kazao je Poleksić.

On smatra da će Austrija igrati svoju igru i bez pritiska.

"Mi smo pod imperativom moranja. Favoriti su u petak veče, ali ne dobije uvijek najbolji. Probaćmo sa velikom željom i zalaganjem da nadomjestimo sve. Siguran sam da ukoliko mi dobijemo obje utakmice da će nam se otvoriti bar jedna vrata da prođemo kroz njih. Zaslužili smo, imali smo dosta pehova. Nadam se da će nam se to vratiti", rekao je Poleksić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније