Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

06. 10. 2015. 20:43 >> 20:31

OPTIMISTA

Drobnjak: Crna Gora ima kvalitet za pobjedu

Crna Gora ima kvalitet i može da se nada trijumfu protiv Austrije, kazao je član stručnog štaba crnogorske reprezentacije Anto Drobnjak. Crna Gora i Austrija odigraće u petak u Podgorici utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (EP).

Drobnjak je kazao da su crnogorski fudbaleri optimisti nakon pobjeda protiv Lihtenštajna i Austrije.

"Svi znamo da Austrija još uvijek ne zna za poraz. Jako je dobra ekipa, pravi kolektiv, ali ima i dobre individualce. Doći će rasterećeni zato što su ispunili cilj i plasirali se na EP, ali to ne znači i opušteni. Oni sigurno žele da kvalifikacije odrade bez poraza, a mentalitet im ne dozvoljava da opušteno uđu u meč. Doći će da pobijede, ali nama bodovi više trebaju. To moramo da pokažemo na terenu", rekao je Drobnjak.

On je kazao da ukoliko svi igrači pruže maksimum Crna Gora može izaći kao pobjednik iz tog duela.

Drobnjak je naglasio da je Austrija dominantni u odnosu na druge rivale u grupi.

"Veliki broj austrijskih igrača su nosioci igre u klubovima Bundeslige, tako da mi nismo tim koji može da prijeti selekcijama kao što su Austrija i Rusija, ali kada smo kompletni možemo da napravimo probleme svima. To smo pokazali i protiv Švedske, kada smo meč izgubili za svega sedam minuta. Ostatak duela smo odigrali dobro. Ali, to je fudbal. Sad samo treba da razmišljamo o Austriji", rekao je Drobnjak.

Drobnjak je kazao da vjeruje u pomoć Lihtenštajna i Moldavije.

"Nadamo se da će te dvije selekcije dati maksimum, hoće li to biti dovoljno, vidjećemo. Moramo da gledamo samo sebe, da završimo ono što je do nas. Nikako ne možemo da vratimo utakmicu protiv Rusije kod kuće, a sami znate koliko nam sada fale ti bodovi", rekao je Drobnjak.

On je istakao da nacionalni tim nije opterećen pritiskom koji stiže iz Intera da se povreda Jovetića ne rizikuje.

"Nama to ne smeta, sve zavisi od Jovetića. Čim je došao znači da želi da igra. Pokušaće da igra. Nećemo rizikovati ako nije potpuno spreman, nema potrebe. Da nije mislio da igra, ne bi ni dolazio", dodao je Drobnjak.

On je kazao da je Baša na pripreme došao sa povredom lista.

"Vidjećemo u ova dva-tri dana hoće li biti spreman za meč. Ako ne budu on i Jovetić nedostajaće mnogo, ali imamo igrače koji svojim zalaganjem mogu to da nadoknade. Razmišljamo o njihovim alternativama, a ako oni budu mogli, to je onda još bolje po nas", rekao je Drobnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније