Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 03. 2016. 22:53 >> 23:19

NAPOLI JURI JUVE

Iguain sa "kreča" za pobjedu na Siciliji

Fudbaleri Napolija savladali su Palermo u gostima, rezultatom 1:0, u posljednjoj utakmici 29. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su se večerašnjim trijumfom ponovo približili Juventusu na tri boda zaostatka, a do kraja šampionata ostalo je još devet mečeva.

Iguain i drugovi su se dosta mučili na Siciliji, ali su uspjeli da savladaju Palermo. Čovjek odluke ponovo je bio argentinski golgeter, ovog puta iz penala u 23. minutu.

Argentincu je to 27. gol u prvenstvu i ubjedljivo je najbolji strijelac lige, pošto njegov zemljak Paulo Dibala iz Juventusa ima učinak od 14 golova.

Pobjedu večeras ostvario je i Lacio koji je bio bolji od Atalante na svom "Olimpiku" sa 2:0. Lacijali su slavili poslije tri meča bez pobjede, a ovim trijumfom su se približili sedmoplasiranom Sasuolu na tri boda zaostatka. "Nebesko-plavi" ne mogu ni u Evropu, a ne moraju ni da strahuju od ispadanja.

Oba gola postigao je veteran Miroslav Klose, prvi u 67. minutu, a drugi u petom minudu sudijske nadoknade vremena. 

Napoli ima 64 boda, tri manje od lidera Juventusa.  Palermo je ostao na 27 bodova, jednim više od Frozinonea i dva više od Karpija, ekipa koje su u zoni ispadanja. Atalanta je 15. na tabeli sa 30 bodova. 

Serija A, 29.kolo:

Nedjelja:

Kjevo – Milan 0:0

Karpi – Frozinone 2:1
(Bjanko 27, De Guzman 89p – Dionizi 72)

Fiorentina – Helas Verona 1:1
(Zarate 40 – Pisano 86)

Đenova – Torino 3:2
(Ćerći 20p, 45+2p, Riđoni 66 – Imobile 4, 15)

Udineze – Roma 1:2
(Fernandes 85 – Džeko 15, Florenci 74)

Lacio – Atalanta 2:0
(Klose 67, 95)

Palermo – Napoli 0:1
(Iguain 23p)

Subota:

Empoli – Sampdoria 1:1 (0:1)
(Laurini 84 - Kvaljarela 42)

Inter – Bolonja 2:1 (0:0)
(Perišić 72, D'Amrozio 76 - Brijenca 90)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније