Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 05. 2013. 12:03 >> 12:02

ISPOVIJEST

Ferguson: Vršio sam pritisak na sudije

Škotski trener, koji će se po završetku sezone povući sa mjesta menadžera Mančester Junajteda, priznao da je tokom svog dugogodišnjeg mandata na „Old Trafordu“ veoma često vršio pritisak na sudije.

Aleks Ferguson ne krije da se njegova formula uspjeha sastojala i od stvari koje imaju više veze sa psihologijom nego sa sportom.

Na prošloj utakmici četvrti sudija je podigao tablu na kojoj je pisalo osam minuta nadoknade. Prišao sam mu i rekao da dobro razmisli o tom šta na njoj piše. Imao sam bezbroj sličnih situacija. Često sam vršio pritisak na sudije, a psihološke igre čuvao za protivnika.“ rekao je Ferguson.

U engleskim medijima se odomaćio izraz "Fergijevo vrijeme", koji aludira na statistički podatak da je zaustavno vrijeme trajalo 79 sekundi duže u situacijama kada su "Đavoli" jurili rezultat, nego kada su vodili.

Najvatreniji pobornik ove teze je sadašnji manadžer Čelsija Rafa Benitez, i to naročito dok je sjedio na klupi Liverpula.

Ferguson odlazi sa mjesta menadžera Mančester Junajteda poslije 27 godina. Na njegovo mjesto dolazi Dejvid Mojes.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније