Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 12. 2020. 09:18 >> 09:19

RIO FERDINAND

"Ferguson bio ljubičast zbog dresa Sitija u svlačionici"

Prethodnog vikenda u Engleskoj je tema broj 1 bio okršaj mančesterskih rivala, Junajteda i Sitija, koji su odigrali meč Premijer lige bez golova.

Pored utakmice za zaborav, mnogima je zasmetalo i ponašanje igrača dva tima.

Konkretno, bivši kapiten Junajteda Roj Kin bio je iznenađen zagrljajima fudbalera poslije utakmice, ne samo zbog kontakata u jeku pandemije koronavirusa, nego i zbog samog rivalstva gradskih rivala.

Kin je istakao u jednoj emisiji da je to u njegovo vrijeme bilo nezamislivo.

Podržao ga je Rio Ferdinand koji je ispričao anegdotu poslije jednog od derbija Mančestera.

"Slušajte, nove generacije su drugačije, ne možemo da očekujemo da budu iste kao mi. Nismo grlili ni ljubili nijednog igrača Sitija i Liverpula dok smo igrali jer je to bilo samo ludo rivalstvo. Nismo ih voljeli, nismo voljeli ni da budemo na njihovom stadionu duže nego što smo morali. Sa igračima smo bili prijateljski raspoloženi. U dobrim odnosima sam sa Leskotom, Kompanijem, Hartom i Berijem i svim igračima koji su tada igrali za City. Ali, nismo bili bliski i grlili se", rekao je Ferdinand, pa nastavio:

"Kad sam igrao prvi derbi za Junajted protiv Sitija u karijeri, igrali smo na starom Sitijevom stadionu "Mejn roudu". Izgubili smo 3:1. Kada sam ušao u svlačionicu mogao sam da osjetim tu atmosferu. Sjeo sam, a onda je Rud van Nistelroj ušao sa dresom Sitija. Ser Aleks Ferguson je skroz poludio. Nije se zacrvenio, nego je postao ljubičast. Poludio je skroz. Apsolutno je pukao i počeo da urla da više nikad ne dođemo u svlačionicu s tuđim dresom. Od tog trenutka sam znao. Znao sam da se na utakmicama Junajteda i Sitija ne grli protivnik i da se ne mijenjaju dresovi", ispričao je Rio Ferdinand.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније