Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ fscg.me ]

27. 05. 2016. 21:06 >> 21:03

TRENIRALI U BELEKU

Simić: Polako idemo ka cilju Tumbakovića

Vjerujem da napredujemo i idemo ka tome što selektor Ljubiša Tumbaković traži od nas i da ćemo na svakom sljedećem okupljanju biti sve bliži cilju, ocijenio je defanzivac crnogorske reprezentacije, Marko Simić.

Seniorska reprezentacija Crne Gore doputovala je danas u 13 časova po lokalnom vremenu u Belek, predgrađe Antalije, grada u kojem će u nedjelju od 20.45 časova na Antalilja areni odmjeriti snage sa najboljom selekcijom Turske.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića odradili su prvi od dva planirana treninga u Turskoj prije duela sa domaćom selekcijom. U ljetovalište čuveno po sportskom turizmu doputovalo je 27 crnogorskih fudbalera – pored ranije otipisanih Vučinića, Jovetića, Bakića, Nikolića, Rodića, Boljevića i Grbića za duel sa izabranicima Fatiha Terima nedostajaće i Marko Baša koji se nije oporavio od povrede.

Nakon treninga, očekivanjima pred duel sa Turskom iznio je Marko Simić. Iskusni defanzivac, koji već tri i po godine brani boje Kajzerija, dobro poznaje većinu igrača iz redova narednog protivnika naše selekcije.

"Tri i po godine sam u Turskoj, igrao sam sa većinom igrača koji igraju za reprezentaciju. Očekuje nas veoma ozbiljan rival, ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Kvalitetna reprezentacija sačinjena od igrača od kojih većina igra u domaćem prvenstvu, koje je svake godine na sve većem nivou. To svakakao utiče da igrači koji igraju za reprezentaciju sve više napreduju. Očekuje nas teška utakmica i veoma ozbiljan protivnik. U Turskoj je atmosfera odlična, na svakoj prvenstvenoj utakmici je tako. Oni osam godina nijesu izborili plasman na veliko takmičenje i očekujem pun stadion u nedjelju i sjajnu atmosferu", rekao je defanzivac naše selekcije.

Prema Simiću kolektivna igra je najveći kvalitet narednog protivnika.

"Misilm da Turska ima dosta kvalitetnih igrača i ne može se reći koji će nas pojedinac najviše ugroziti. Ponavljam, igramo protiv kvalitetne reprezentacije i od svakog igrača prijeti podjednaka opasnost", rekao je Simić.

Defanzivac Kajzerija vjeruje da selekcija polako ide ka cilju koji je postavio selektor Tumbaković.

"Okupljanja koja imamo i koja traju sedam dana predstavljaju veoma kratko vrijeme da bi se postigao neki veliki napredak. Ipak, vjerujem da napredujemo i idemo ka tome što selektor traži od nas i da ćemo na svakom sljedećem okupljanju biti sve bliži cilju. Imamo dosta mladih igrača, novih igrača koji pokušavaju da se nametnu selektoru, da izbore svoje mjesto u reprezentaciji. Mislim da to rade na dobar način i vjerujem da će selektor biti na mukama da odabere ekipu za utakmicu", kaže centralni defanzivac naše selekcije.

Simić smatra da upravo mladost može donijeti prevagu u utakmici koja se igra u nedjelju.

"Mladi igrači koji su željni dokazivanja, koji hoće da isplivaju u svijetu fudbala, da naprave ime i da na neki način budu poznati, daće svoj maksimum da ostvare to što su zamislili. To može da bude veliki plus za njih, igraće rasterećenije i mogu da pokažu dosta toga", zaključio je Simić.

Posljednji trening uoči prijateljskog meča sa Turskom naša selekcija odradiće u subotu, 28. maja na stadionu Antalija arena sa početkom u 19 časova po lokalnom vremenu. Pola sata prije početka treninga selektor Ljubiša Tumbaković održaće konferenciju za novinare.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније