Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

15. 11. 2016. 23:25 >> 23:02

RUMENIGE POZIVA

"Male zemlje da igraju predkvalifikacije"

Predsjednik Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige ponovo je danas rasplamsao raspravu o ulozi "malih" fudbalskih nacija rekavši da bi selekcije poput San Marina, Kosova i Gibraltara trebalo da igraju predkvalifikacije.

"Sada igramo protiv San Marina, Kosova, Gibraltara... Ja se pitam zašto nema kvalifikacija za te male zemlje", rekao je Rumenige za njemački Bild.

On je predložio da bi te zemlje trebalo da prođu kroz predkvalifikacije prije nego što uđu u glavne kvalifikacije za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo.

Rumenige se, takođe, položio i na sistem "jedna zemlja-jedan glas" u sistemima Fifa i Uefa, rekavši da glasovi manjih zemalja nose istu težinu kao i jedna fudbalska vele sila kakva je Nemačka. Te dvije teme redovne su u njemačkim medijima.

Njemačka je u petak pobijedila u petak San Marino sa 8:0, a poslije utakmice je najmanje riječi bilo o samom meču.

Napadač Bajerna Tomas Miler je, naime, poslije utakmice rekao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali svjetski šampion ne bi trebalo da gubi vrijeme s takvim protivnicima.

Na tu izjavu reagovao je portparol Olimpijskog komiteta San Marina Alen Gasperoni i u pismu naveo 10 razloga zbog kojih treba da se igraju takve utakmice.

Gasperoni je naveo da su djeca San Marina imala priliku da gledaju svjetske šampione u akciji i istakao da fudbal pripada svima koji vole tu igru, a pismo je završio tako što je "bocnuo" njemačke turiste.

"Utakmica je poslužila da se podsjetim kako ćeš ispod svih tih najljepših Adidas trenerki koje nosiš uvijek ostati onaj tip koji sandale nosi preko bijelih čarapa", naveo je Gasperoni.

Sa Milerom se nije složio kapiten Bajerna Filip Lam.

"Mislim da je za njih to bila utakmica godine. Oni se tome raduju, a to je fudbal - radost", rekao je Lam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније