Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

AA [ Objavio: O.Z. ]

28. 12. 2016. 16:58 >> 16:35

KLUB IZ DOMOVINE

Gigs kandidat za preuzimanje Svonsija

Rajan Gigs, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Velsa, jedan je od kandidata za preuzimanje Svonsija.

Prema navodima britanskih medija, legenda "Old Traforda" je među glavnim kandidatima za nasljednika Boba Bredlija, koji je smijenjen u utorak, nakon što je na poziciji menadžera Svonsija proveo svega 85 dana.

Osim Gigsa, među onima koji bi mogli sjesti na "vruću klupu" premijerligaša iz Velsa su Kris Koleman, Najdžel Pirson i Geri Rovet.

Giggsovo jedino menadžersko iskustvo po završetku blistave igračke karijere su četiri utakmice u kojima je vodio Junajted u završnici sezone 2013/14, kada je smijenjen Dejvid Mojes. Prethodno je bio asistent u stručnom štabu Mojesu, a zatim i njegovom nasljedniku Holanđaninu Luju van Galu. Ovog ljeta po dolasku Žozea Murinja za menadžera "crveih đavola", Gigs je odlučio da napusti klub u kojem je proveo cijelu karijeru.

Rene Mulenstin, nekada trener u prvom timu Junajteda, za BBC je kazao da Gigs nije bez iskustva, iako nikada nije bio stalni menadžer.

"Ne slažem se da Gigs nema iskustva u vođenju tima. On je ispekao zanat tokom vremena kada je bio asistent u Junajtedu. Negdje mora početi sa menadžerskim poslom. I kada je u oktobru povezivan sa Svonsijem pomislio sam da će to biti odličan klub za početak njegove trenerske karijere", naglasio je Mulenstin.

Američki trener Bredli imao je očajne rezultate od dolaska na klupu Svonsija. Od 33 moguća boda osvojio je svega osam, primivši pri tome čak 29 golova u 11 utakmica, pa je klub pao na pretposljednju poziciju. Zbog toga ga je rukovodstvo kluba odlučilo u utorak veče da ga smijeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније