Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 12. 2016. 18:15 >> 17:52

POTPISAO ZA ŠANGAJ

Tevez najplaćeniji fudbaler na svijetu

Argentinski fudbaler Karlos Tevez potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim klubom Šangaj Šenhua. Kako je danas saopštio Šangaj Šenhua, za tridesetdvogodišnjeg Teveza platio je Boki juniors 11 miliona dolara.

Izvor koji je upoznat sa pregovorima, naveo je da će Tevez za dvije godine dobiti 40 miliona dolara i time postati najplaćeniji igrač u istoriji.

Njegov dosadašnji klub Boka juniors poželio mu je sreću.

"Srećno Karlitos. Zauvijek ćeš biti u našim srcima", navodi se u saopštenju argentinskog kluba.

Očekuje se da će se Tevez saigračima priključiti narednog mjeseca u Okinavi, a da će zatim i zvanično biti predstavljen. Sezona u kineskoj Superligi počinje u martu.

Šangaj Šenhua je u kineskoj Superligi ovu sezonu završio na četvrtom mjestu, sa 16 bodova zaostatka za šampionom Gvangdžouom Evergrandeom.

Kineski klubovi su proteklih godina potrošili mnogo novca da privuku poznate fudbalere. Prošle nedjelje Šangaj SIPG doveo je Oskara iz Čelsija, a u Kinu su otišli i Brazilci Hulk, Ramires i Paulinjo, Kolumbijac Džekson Martinez i argentinski napadač Ezekijel Laveci.

Osim Boke, 32-godišnji Tevez igrao je još za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti i Juventus.

Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine u Atini, odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније