Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

objavili: S.V/F.R

26. 03. 2017. 23:32   >>  23:22 10

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ

Nijesmo zaslužili da izgubimo

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da nema šta da zamjeri svojim izabranicima nakon poraza od Poljske. On je istakao da bi remi bio najrealniji rezultat.

"Pokušali smo da neutralištemo najkvalitetnije osobine Poljaka. Mislim da smo u velikoj mjeri uspjeli da tako odigramo utakmicu, jer nije bilo toliko iznenadnih šansi. Doduše, nijesmo ni mi nešto posebno pokazali, ali smo taj dio neutralisali. Kada smo primili gol, sve je krenulo drugim putem. Relativno smo bili blizu rezultatu koji nam je odgovarao", rekao je selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković.

On je objasnio da se takve stvari dešavaju kada propustiš šanse, a ekipa protiv koje igraš je, objektivno, kvalitetnija.

"Kaznili su nas. Međutim, mislim da ovi momci nijesu zaslužili da izgube, da je neriješen rezultat bio dovoljno dobar i za Poljake i za nas", kazao je Tumbaković i dodao:

"Nemam šta da zamjernim igračima, to je fudbal. Oni su dali doprinos, pokazali želju i borbenost. Ako je protivnik u pojedinim momentima bolji, Bože moj, tu ne možemo ništa. Svaka čast momcima, glavu gore, igraćemo neke naše utakmice gdje smo mi, objektivno, u realnijem kvalitetu odnosa", istakao je crnogorski selektor.

Tumbaković je kazao da se nada da će u drugom dijelu takmičenja biti bolje.

"Svaki poraz zabrinjava, ali, opet, na ruku idu drugi rezultati, koji daju za pravo da se nadamo. Mislim da nijesmo zaslužili da izgubimo, ali, tražićemo šansu na utakmicama koje nam više odgovaraju", poručio je on.

Crnogorski kapiten Stefan Savić je istakao da je uz malo sreće Crna Gora mogla do boda, ali da i pored poraza, ekipa mora da digne glavu i okrene se meču sa Jerrmenijom...

"Pružili smo dobar otpor. Nedostajalo je malo sreće. Imali smo šansu da povedemo, ali, šta je - tu je, to je fudbal. Moramo da dignemo glavu gore i da već, što ranije, zaboravimo ovaj poraz jer nas očekuje mnogo bitniji meč sa Jermenijom, u kome moramo da upišemo tri boda ako želimo da se nadamo nečemu u ovim kvalifikacijama", kazao je on.

Savić je objasnio da su naši reprezentativci u prvom poluvremenu imali problema sa krilnim igračima Poljske, ali da je u nastavku  sve izgledalo mnogo bolje.

"U drugom poluvremenu smo izašli dosta hrabrije i pritisnuli smo ih i na njihovoj polovini, što je rezultiralo golom. I poslije toga smo imali inicijativu i šansu za 2:1, ali je nijesmo iskoristili", rekao je Savić

On se potom osvrnuo na dosadanji tok kvalifikacija...

"U posljednja dva poraza imali smo šanse da uzmemo bodove, ali, možda smo negdje i uzeli tri boda gdje nijesmo zaslužili. Ne treba se mnogo osvrtati unazad, već pokušati da se što bolje pripremimo za naredni meč", rekao je.

Marko Vešović je ocijenio da je ekipa surovo kažnjena za promašaje u drugom dijelu...

"Razočarani smo načinom na koji smo izgubili utakmicu. Prvo poluvrijeme smo dosta dobro pomjerali, taj prvi i drugi defanzivni blok i praktično do tog gola Poljaci nijesu imali neku šansu. S druge strane, u drugo poluvrijeme smo dobro ušli, igrali smo dosta ofanzivno, stvarali smo šanse, imali smo zicere, ali nijesmo to iskoristili da povedemo. Eto, na kraju, primili smo gol, opet `iz ničega`", kazao je Marko Vešović.

Istakao je da je Poljska jaka reprezentacija, te da su se naši fudbaleri dobro držali i da nijesu iznevjerili publiku.

"Prikazali smo zadovoljavajuću partiju, nažalost, uzeli su nam bodove. Bod bi dosta značio, ali okrećemo se narednom meču, imamo još pet utakmica. Nije gotovo, grupa je interesantna, otvorena", objavnio je Vešović.

Stefan Mugoša je kazao da je kipa pokazala karakter, ali nažalost nije stigla do boda koji bi puno značio...

„Srećan sam zbog gola, ali žalim za bodom, koji bi nam puno značio. Ušli smo odlično u drugo poluvrijeme, pokazali karakter, vratili se i imali šanse, ali kada ih ne iskoristite protiv ovakve reprezentacije, stigne kazna”.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније