Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija; B.V. ]

11. 10. 2017. 09:57 >> 09:27

UPRKOS NEUSPJEHU

Baždarević želi da ostane na klupi BiH

Šta će biti dalje, u ovom momentu ne mogu reći, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad Estonijom (2:1) u Talinu poslije koje mu je istekao ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.

 

”Ovo nije bila moja zadnja utakmica, već posljednja kvalifikacija. Da li ću biti selektor zavisi od mene i od ljudi iz saveza”, rekao je Baždarević, a na pitanje želi li ostati selektor, odgovorio je:

”Zašto da ne?! Radio sam što volim i potrošio sebe. Spreman sam da nastavim s ovim projektom, a ako se ne nastavi život ide dalje. Ne može 45 minuta utakmice na Kipru poništiti sve dobro što smo radili."

On je dodao da je rezultat  primaran, kao i da je razočaran što se BiH nije plasirala barem u baraž.

O Baždarevićevoj sudbini odlučivaće 15 članova Saveza na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu, odnosno tada će biti donesena odluka nastavljaju li saradnju. Kako sada stvari stoje, Savez će krenuti u potragu za novim selektorom.

"Bitno je da nastojimo da budemo bolji. Imam energije da nastavim da radim”, kazao je Baždarević, naglasivši:

”Od prije tri godine, kada sam preuzeo reprezentaciju, devet igrača je otpalo zbog povreda poput Mujdže, Spahić više ne igra. Hajrović i Đurić su dugo bili povrijeđeni. Imali smo problema s povredama, ali smo u ekipu doveli neke nove igrače. Ima puno dobrih stvari koje se mogu analizirati i o kojima ćemo pričati.”

O utakmici sa Estoncima istakao je da je bila čvrsta i da je zadovoljan trijumfom, prvenstveno radi mladih igrača koji su dobili priliku i kako je rekao "opravdali povjerenje".

Novinare u Talinu zanimalo je i da li će neko iz Saveza podnijeti ostavku radi dva uzastopna neuspjeha u kvalifikacijama za velika takmičenja.

"Na ovo pitanje sada ne možemo odgovoriti", saopštila je Slavica Pecikoza, portparolka Saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније