Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

04. 08. 2018. 20:58 >> 20:44

PREDSTAVLJEN U BEOGRADU

Mirković: Partizan je u grču, Tumba me podržao da dođem

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da je ekipa u grču i da će njegov prvi zadatak biti da poradi na psihološkom planu.

"Poziv je uslijedio iznenada. Posljednje dvije i po godine radio sam u crnogorskoj reprezentaciji i sada se praktično četvrti put vraćam u Partizan. Vrlo dobro znam šta su zahtjevi Partizana, koje su mi obaveze, vrlo dobro znam šta navijači od nas očekuju", rekao je Mirković na predstavljanju u Sportskom centru Teleoptik.

Mirković će na klupi Partizana zamijeniti Miroslava Đukića, sa kojim je u petak sporazumno raskinut ugovor.

On je s crno-bijelima potpisao dvogodišnji ugovor.

"Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vrijeme nam baš i nije saveznik, u narednih mjesec dana, ako prođemo Dance, igraćemo 10 utakmica. Nemamo vremena za neke velike promjene, ali za rad, za detalje imamo. Ekipa treba da se podigne, ekipa je u grču i smatram da je to prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu", rekao je Mirković.

Mirković će na klupi Partizana debitovati četvrtak protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Novinare je zanimalo da li se plaši debija protiv Danaca.

"Nema straha kod mene, to mi je posao. Neke stvari u životu ne možete da birate, mijenjate, ali možete da utičete na njih. Nemam problem sa strahom", rekao je Mirković.

Upitan šta igrači mogu da očekuju od njega, Mirković je rekao: "Pakleni rad, disciplina i energija".

Novinare je zanimalo i šta treba promijeniti u igri Partizana.

"Ekipa je u krizi, ekipa je u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nijesmo kompaktni, nijesmo pokretljivi, igramo dosta sporo i to su stvari koje treba da se promijene. Ali, prva stvar je psiha", rekao je Mirković.

On je istakao da ekipa posjeduje kvalitet i dodao da je s upravom razgovarao o eventualnim pojačanjima, ali nije želio da govori o detaljima.

Mirković je u prethodnom periodu sarađivao s bivšim trenerom Partizana Ljubišom Tumbakovićem.

"Tumba je moj veliki prijatelj, bio mi je i fudbalski i trenerski mentor i životni... Kad se pojavila ova priča podržao me je u razmišljanjima da treba da prihvatim taj izazov. Meni je žao što smo završili saradnju", rekao je Mirković.

Sa Mirkovićem će raditi Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Nemanja Jovčić, Miša Filipović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније