Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Pobjeda, FSCG ]

20. 05. 2021. 13:55 >> 15:32
1

TENZIJE NA IZBORNOJ SKUPŠTINI

Vučelić reizabran na čelo UK FSCG - Centar

Vladan Vučelić reizabran je na mjesto predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar, pa će tu funkciju obavljati u naredne četiri godine

FSCG navodi da je u radu Skupštine učestvovalo 37 delegata, jer su četiri delegata, kao i kandidat za predsjednika Vjekoslav Dukić, napustili sjednicu.

"Glasovima 28 prisutnih delegata za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar izabran je Vladan Vučelić koji će ovu funkciju obavljati u mandatnom periodu 2021-2025. Drugi kandidat u izbornoj trci za predsjednika Udruženja klubova FSCG– Centar Vjekoslav Dukić dobio je glasove 4 prisutna delegata. Pet delegata bilo je uzdržano prilikom glasanja o izboru predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar", navode u saopštenju.

Presjednik Udruženja Vladan Vučelić zahvalio je na ukazanoj podršci i najavio da će u narednom periodu biti nastavljen rad na unaprijeđenju infrastrukture, uslova i kompletnog ambijenta za bavljenje fudbalom u klubovima koji pripadaju Udruženju.

"Zahvaljujem se delegatima Skupštine na ukazanom povjerenju i glasovima kojima sam izabran za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar. Raduje me činjenica da su delegati Skupštine, ljudi koji dolaze iz klubova i strukovnih udruženja, prepoznali prave fudbalske vrijednosti i podržali dalji razvoj fudbala na teritoriji koju pokriva naše Udruženje. Kroz dosadašnji angažman uspjeli smo da u određenoj mjeri unaprijedimo uslove za bavljenje fudbalom i u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na daljem unaprijeđenju uslova i fudbala. Vjerujem da ćemo angažovanijm radom u strukovnim udruženjima, eudkacijom stručnih kadrova i konstantnim unaprijeđenjem uslova ostvariti rezultate koje svi želimo i ispuniti ciljeve koje smo definisali za naredni četvorogodišnji period. Siguran sam da ćemo u svim nastojanjima imati bezrezervnu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore", rekao je Vučelić.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević čestitao je izbor Vladanu Vučeliću i istakao da će Fudbalski savez nastaviti da zajedno sa Udruženjem unaprijeđuje fudbal.

"Čestitam Vladanu Vučeliću izbor za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar. Vjerujem da će Udruženje, na čelu sa predsjednikom Vučelićem, nastaviti da radi na pravi način, unaprijeđujući sve segmente fudbala i organizacije posla. Fudbalski savez će podržati Udruženje u svim naporima posvećenim stvaranju adekvatnog fudbalskog ambijenta, uslova u kojima sve kategorije naših klubova treniraju i odigravaju utakmice, unaprijeđenju stručnog kadra i edukaciji službenih lica. Siguran sam da ćemo kroz saradnju uspjeti da napravimo dobre rezultate, da će klubovi, igrači, igračice, treneri i fudbalski radnici sa zadovoljstvom obavljati svoje funkcije i da će što veći broj dječaka i djevojčica uključiti u aktivno bavljenje fudbalom. Naravno, Fudbalski savez će i u narednom periodu nastaviti da pomaže klubovima, biti otvoren za sve članove fudbalske porodice i pružati pomoć u rješavanju problema i zadovoljenju njihovih potreba", rekao je Savićević.

Izboru su prethodili incidenti na početku Izborne Skupštine udruženja klubova FSCG - Centar. Nakon što je predsjednik sjednice Vladan Vučelić saopštio plan dnevnog reda nastale su tenzije, psovke, uvrede, a čak je i obezbjeđenje ušlo u pres salu Fudbalskog saveza Crne Gore, prenosi Pobjeda.

Strasti su se uzburkale kada je mimo protokola riječ uzeo Vjekoslav Vero Dukić, kandidat za predsjednika udruženja klubova - Centar.

Dukić se direktno obratio protivkandidatu Vučeliću, optužujući ga da više ne može da obavlja ovu funkciju, kao i da je telefonom zvao ljude, lobirao za glasove, pod prijetnjom otkaza sa mjesta zaposlenja, te da dugo ne dolazi na sastanke Regije.

Dukić je vrijeđao Savez, tvrdeći da sve ima političku konotaciju, a na to mu je uzvratio predsjednik kuće fudbala Dejan Savićević oštrim demantima.

Ovakvo ponašanje Dukića izazvalo je revolt pojedinih delegata, a mogle su se čuti psovke i pozivanje na fizički obračun ispred prostorija FSCG.

Tenzije su se stišale poslije nekoliko minuta, a ukupno četiri delegata (Nebojša i Zoran Mijovića, Predrag Stevović), zajedno sa Dukićem napustili su sjednicu.

Dnevni red se sada odvija nesmetano.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније