Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

16. 06. 2022. 11:34 >> 11:31
5

IGOR DENISOV

Legendarni kapiten Rusije osudio invaziju na Ukrajinu: Možda će me ubiti...

Jedan od najboljih ruskih fudbalera 20. vijeka, bivši kapiten nacionalnog tima Igor Denisov otvoreno je kritikovao invaziju Rusije na Ukrajinu.

"Ovi događaji su katastrofa, potpuni horor. Ne znam, možda će me zatvoriti ili ubiti zato što ovo govorim, ali govorim činjenice", kazao je on u jednom intervjuu.

Ruski fudbaler je kazao i da je spreman lično da ode kod predsjednika Rusije Vladimira Putina kako bi ga molio da prekine sa ratom.

"Poslao sam pismo predsjedniku Putinu. Spreman sam kao ponosan čovjek kleknuti pred njim kako bi rat prestao".

On se prisjetio i samog početka rata.

"Moja percepcija svega se drastično promijenila, nisam spavao. Vjerojatno sam spavao tri sata u četiri dana. Bio sam jednostavno šokiran. Niko mi to ne može objasniti. Možda zato što nisam načitan, možda zato što nisam dobro upućen u istoriju, ali sam protiv toga. Ne volim kad ljudi umiru, ne mogu više ćutati o tome", kazao je on.

Denisov je priznao da se boji za svoj život zbog svojih stavova.

"Naravno, ja sam obični čovjek. Čak me je i sada strah. Ali ne mogu da ćutim o tome. Što god bilo, šta god se desilo ne skrivam se. Ne idem nigdje", poručio je on.

Denisov je u karijeri odigrao preko 500 utakmica za Zenit sa kojim je osvojio tri title prvaka Rusije, UEFA kup, UEFA Superkup, nakon toga igroa je za Dinamo i Lokomotivu iz Moskve, sa kojom je takođe osvojio rusku ligu.

Za reprezentaciju Rusije je odigrao 54 utakmice.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније