Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

19. 04. 2023. 21:30 >> 21:30

ODLUKA KANTONA SARAJEVO

Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu

Jedna ulica u Sarajevu ubuduće će nositi naziv po Ivici Osimu, poznatom fudbaleru i treneru, odlučile su vlasti Kantona Sarajevo.

Zvornička ulica je odlukom na današnjoj sjednici skupštine preimenovana u Bulevar Ivice Osima, legende bosanskohercegovačkog fudbala, prenijela je HINA.

Inicijativu je nedugo nakon njegove smrti prošle godine pokrenuo Fudbalski klub Željezničar u kojem je on ponikao kao igrač.

U toj se ulici nalazi i stadion Grbavica u čijoj je je blizini Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru u Željezničaru.

Ivica Osim je, uz Željezničar, nastupao za ekipu Strazbura, Cvolea, Sedana i Valensijena. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener je sa klupe vodio Željezničar, Partizan, Panatinaikos, Šturm, japanski Džef junajted, a bio je selektor reprezentacije Jugoslavije do raspada te države, a potom i Japana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније