Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Portal RTCG

09. 04. 2024. 21:22 >> 21:22
1
Čitaj mi:

CFL

Remi na DG Areni kojem se najviše raduje Sutjeska, Budućnost oštećena za penal?

Derbi između Dečić AdmiralBeta i Budućnosti završen je bez pobjednika 1:1.

Utakmica koja je bila puna naboja kako na terenu tako i na tribinama. 

Dečić je bolje otvorio, krenuo ofanzivnije i poveo iz prve prave prilike. Draško Božović je lansiran u kontri, veteran Tuzana je uspio da pretrči Sekulovića i da "posluži" loptom Bojana Matića koji dolazi do novog pogotka u prvenstvu. 

Budućnost se trnula poslije vodećeg gola domaćih, ali ubrzo meč je prekinut.

Sa dijela tribina gdje se nalaze najvatreniji navijači Budućnosti često su na teren dolijetale baklje, petarde i druga pirotehnička sredstva pa je delegat Željko Džarić odlučio da se dio tribina gdje se oni nalaze isprazni. 

Uslijedila je žustra rasprava između njega i fudbalera Budućnosti, kapiten "plavo-bijelih" koji je meč počeo na klupi Petar Grbić ga je molio da poništi taj scenario, ali nije bilo promjene odluke.

Nakon pauze koja je trajala nešto više od 50 minuta, utakmica je nastavljena, kada su navijači Podgoričana napustili teren. 

Bolje se u takvom scenariju snašla ekipa Budućnosti koja je imala posjed, napadala ali ne i stvarala prave šanse. 

Jedinu, pravu priliku je imao MIlan Vukotić koji je glavom nakon kornera sa dva metra pogodio stativu. 

Nakon kraja prvih 45 minuta, ponovo je bilo "vruće na terenu", igrači dva tima su se našla u klinču, a sudija Miloš Savović je pokazao kartone najratobornijima, Orahovcu iz Budućnosti i Matiću iz Dečića. 

Nastavak, ponovo incijativa Budućnosti, koja se na kraju i isplatila sjajnim golom Despotovića koji je ušao u drugom poluvremenu. 

Ivanović ga je dobro proigrao, a srpski fudbaler je još jednom pokazao da ima sjajnu ljevicu, i matirao je Nikića. 

Umalo da "plavo bijeli" dođu do totalnog preokreta, ali Vukotić je ponovo pogodio okvir gola. 

Gol kao da je probudio malo i ekipu iz Tuza koja je zaprijetila potom par puta, najbolje iz preImkida na ivici šesnaesterca, ali Stijepović je pucao pravo u Pavličića. 

Budućnost će imati za čim da žali, posebno za spornim trenutkom kada je oboren u šesnaestercu Petar Grbić. Djelovalo je da Drešaj nije stigao da startuje na vrijeme ali Savović nije svirao ništa. 

Do kraja meča ostalo je 1:1 i Dečić je zadržao prednost od dva boda na tabeli. Ovom remiju se na kraju najviše raduje Sutjeska iz Nikšića koja je došla na dva boda od Budućnosti, pet od Dečića, a ima još osam kola do kraja šampionata.

Dvije ekipe koje od starta vode borbu za 1. mjesto mogle bi upravo na ovoj utakmici da olakšaju put do titule, iako se od ovog kola u tu trku uključila i Sutjeska. 

Ekipa iz Tuzi ima tri boda prednosti, a eventualnom pobjedom bi pobjegla na velikih plus šest. 

Budućnost je nakon prošlog kola i iznenađujućeg poraza od Mladost Lob.beta ispustila 1. mjesto, ali i smijenila trenera. Umjesto Mladena Milinkovića na "vruću klupu" je sjeo Ivan Brnović, koji je sa ekipom Jezera bio apsolutni hit prvenstva.

LIVE BLOG

 

20:51

Kraj meča na "DG Areni". Remi kojem se najviše obradovala Sutjeska, jer Nikšićani su sada definitivno ušli u šampionsku trku. Do kraja je ostalo još osam kola.

Опширније

20:47

Sporna situacija na samom kraju meča. Čini se da Drešaj nije stigao pravovremeno da ukliza Grbiću, i da je napravio prekršaj u svom šesnaestercu, ali sudija Miloš Savović nije pokazao na bijelu tačku. 

Опширније

20:39

Igraće se još pet minuta na "DG Areni".

Опширније

20:32

Opasan prekid za Dečić. Sekulović je oborio Camaja na ivici šesnaesterca. Probao je Stijepović ali je Pavličić dobro odbranio

Опширније

20:25

Umalo totalni preokret na "DG Areni". Vukotić je gađao ali je ponovo pogodio stativu.

Опширније

20:13

Gol za Budućnost. Ivanovič je dodao do Despotovića, a iskusni napadač sjajano gađao sa ivice šesnaesterca i pogodio mrežu Tuzana.

Опширније

20:07

Nova šansa za Budućnost. Vasilije Adžić je probao iz okreta, ali je Nikić uspio da odbrani.

Опширније

20:04

Budućnost do prve šanse i u drugom poluvremenu. Vasilije Adžić nije uspio da usmjeri loptu glavom preciznije ka golu Nikića. Vezista Budućnosti je tražio korner ali Savovič je pokazao da je lopta za Dečić.

Опширније

20:00

Počelo je drugo poluvrijeme.Novopečeni reprezentativac Crne Gore Miloš Brnović zamijenio je Luku Mirkovića

Опширније

19:47

Nakon zvižduka za kraj prvog poluvremena došlo je do gužve na terenu "DG Arene" između fudbalera dva tima. Sa jedne strane došlo je do guranja Orahovca i Matića, a ubrzo su se umiješali igrači oba tima. Savovič je njima dvojici pokazao žute kartone. 

Опширније

19:35

Kraj prvog poluvremena Dečić vodi golom Matića prije prekida.

Опширније

19:34

Najveća prilika za Budućnost do sada. Vukotić je sa dva metra pogodio stativu. Nevjerovatan promašaj za veznog fudbalera Budućnosti.

Опширније

19:26

Nova prilika za Budućnost. Vukotić koji je odlično ušao u meč nakon pauze, ubacio je loptu ali Gaševićev šut je blokiran, samo korner za "plavo-bijele".

Опширније

19:19

Nakon povratka na teren blaga inicijativa Budućnosti. Ponovo je Mujan bio u prilici ali nije dobro loptu zahvatio glavom.

Опширније

19:08

Utakmica je nastavljena nakon skoro sat vremena pauze.

Опширније

19:03

Fudbalri oba tima su se izašli na teren i krenuli da se zagrijavaju. Utakmica će da bude nastavljena nakon skoro 45 minuta prekida. 

Опширније

19:01

Navijači Budućnosti su napustili stadion nakon niza razgovora sa svojim fudbalerima. Stekli su se uslovi da se utakmica nastavi, sada je sve na delegatu Željku Džariču da li će da nastavi derbi 29. kola.

Опширније

18:35

Na tv snimku mogao se čuti razgovor između kapitena Budućnosti, Petra Grbića i delegata meča Željka Džarića koji je tražio da se tribine isprazne. 

"Nećemo da igramo derbi bez naših navijača, i zbog gorih stvari se nisu praznile tribine", kazao je jedan od najiskusnijih fudbalera "plavo-bijelih".

 

Опширније

18:30

Utakmica je prekinuta. Delegat je zatražio da se isprazni tribina gdje se nalaze navijači Budućnosti. Više puta sa tog dijela na teren su dolijetale baklje i petarde. 

Опширније

18:07

Gol za Dečić u 10. minutu. Draško Božović je odradio veći dio posla, oslobodio se Sekulovića i uposlio Bojana Matića kojem nije bilo teško da savlada Pavličića. 

Опширније

18:05

Prva gužva u šesnaestercu Dečića, probao je Ivanović, lopta je odbijena do Mujana, ali hrvatski fudbaler nije dobro zahvatio loptu.

Опширније

17:47

Kratak prekid zbog upaljenih baklji na stadionu "Arena DG" od strane navijača Budućnosti. Meč je nastavljen poslije desetak sekundi

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније