Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 03. 2013. 15:38 >> 15:29

KOPAČKE O KLIN

Gatuzo završava igračku karijeru

Legenda Milana i reprezentacije Italije Đenaro Gatuzo planira da završi igračku karijeru ovog ljeta u 36. godini, i da se potpuno posveti trenerskom poslu.

Gatuzo je juna 2012. napustio Milan poslije 13 godina i potpisao za Sion, u kome odnedavno obavlja ulogu trenera-igrača švajcarskog prvoligaša.

"U junu definitivno kačim kopačke o klin i prelazim na novo poglavlje u svom životu. Imam dovoljno ambicija i odlučnosti da uspijem kao trener", rekao je Gatuzo italijanskim medijima. 

"Poredili su me sa Antonijom Konteom i moram priznati da je to velika čast", kazao je Gatuzo, i dodao "Voleo bih da postignem iste uspehe kao i on. Dosta smo i slični, za početak, obojica smo imali Marčela Lipija i Karla Ančelotija za trenere. Oni su bili moji učitelji."

Gatuzo je najveći dio karijere proveo u ekipi Milana, za koju je odigrao 335 utakmica i postigao devet golova, dok je u dresu reprezentacije Italije nastupio 73 puta uz jedan pogodak.

Sa "rosonerima" dva puta je trijumfovao u Ligi šampiona (2003, 2007) i Seriji A (2004, 2011), a osvojio je i jedan Svetski klupski kup (2007). Sa nacionalnim timom bio je šampion svijeta u Njemačkoj 2006.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније