Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 09. 2015. 09:55 >> 09:44
10

MIROTIĆ PJEVAO

"Ja sam Španac, Španac, Španac"

Podgoričanin Nikola Mirotić poručio je navijačima na dočeku "zlatne furije" u Madridu da se još više osjeća Špancem.

Košarkaš Čikago Bulsa rekao je da nikada neće zaboraviti tek završeni Eurobasket, na kojem je sa reprezentacijom Španije osvojio zlatnu medalju. 

"Bilo je ovo divno iskustvo. Još se više osjećam Špancem zahvaljujući mojim saigračima i vama, biće mi ovo uspomena za cijeli život", rekao je Mirotić na dočeku "zlatnih" košarkaša u Madridu i potom zapjevao čuvenu pesmu: "Ja sam Španac, Španac, Španac".

Mirotić je rođen u Podgorici, a košarkom se počeo baviti 2004. u KK Džoker. Bio je na probama u Partizanu i Zvezdi, ali zbog visokog obeštećenja koje je tražio njegov matični klub nije potpisao ugovor.

Talentovani košarkaš je sa 14 godina otišao u Španiju. U početku je nastupao za Realovu B ekipu i za tim Palensije, a u seniorskom timu je debitovao u sezoni 2010/11. Za mladu špansku reprezentaciju nastupao je na dva Evropska prvenstva do 20 godina i osvojio bronzu i zlato.

Eurobasket 2015 mu je bilo prvo veliko takmičenje u dresu "Furije", a prosječno je bilježio 12,7 poena i 4,9 skokova.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније