Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta,rtcg ]

26. 10. 2016. 21:07 >> 21:58
1

FENER TRI OD TRI

Zvezda nadigrala Barsu za drugu pobjedu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras Barselonu u Beogradu sa 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17), u trećem kolu Evrolige. Zvezda je u punoj Beogradskoj areni zabilježila drugu pobjedu ove sezone u Evroligi, a u sljedećem kolu gostovaće Panatinaikosu.

Crveno-bijele je u pobjedi nad Barselonom predvodio Marko Gudurić sa 21 poenom, Marko Simonović postigao je 13, Milko Bjelica 12, a Branko Lazić devet. Najefikasniji u španskom klubu sa 15 je bio Bred Oleson.

Početak utakmice je obilježila agresivna igra odbrana dvije ekipe, a Zvezda se dobro držala, sve dok Stefan Jović tri minuta prije kraja nije izašao, a ušao Nikola Rebić.

Barselona je to iskoristila i do kraja prve dionice serijom 8:2, uz trojku Breda Olesona u posljednjoj sekundi preko Rebića koji nije napravio faul iako Zvezda nije iskoristila bonus, došla do sedam poena prednosti.

Zvezda je dobro počela drugu dionicu i stigla zaostatak, ali je Pau Ribas s tri vezane trojke održavao prednost Barselone. Ipak, on je promašio četvrti šut, poslije čega su crveno-bijeli u furioznu seriju. Tajris Rajs je položio za 31:24, poslije čega je Zvezda do poluvremena napravila seriju 17:0 za šest minuta i na odmor otišla s devet poena prednosti.

Odlična druga četvrtina, u kojoj su domaći košarkaši postigli 31 poen, nije uticala da slabije igraju u nastavku. Zvezda je u trećem periodu održavala prednost, a trojkom Čarlsa Dženkinsa u posljednjem napadu došla do plus 12 pred posljednju deonicu.

Zvezda je odlično igrala do kraja utakmice, a protivniku u posljednjoj četvrtini nije dozvolila da priđe na manje od osam razlike, pa je zabilježila i drugu pobjedu.

Pobjede Fenera, Panatinaikosa i Makabija

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Žalgiris u Istanabulu 82:68, dok je Panatinaikos nakon drame bio bolji od Bamberga– 83:82.

Fener su nosili Ekpe Judo i Jan Veseli sa po 14 poena, a Bogdan Bogdanović je dodao 10.

S druge strane, Leo Vesterman je ubacio 15, a pratili su ga Motum Brok sa 14 i Artarus Milaknis sa 10 poena.

Fenerbahče je otpor rivla slomio tek u posljednjoj četvrtini kada je stekao 15 poena viška.

Tim Željka Obradovića je tako upisao treću uzastopnu pobjedu, pošto je u prva dva kola savladao Bamberg i Barselonu.

Žalgiris sada ima skor od dvije pobjede i jednog poraza.

Panatinaikos je pogotkom Nika Kalatesa tri sekunde prije kraja odnio bodove iz Njemačke. 

Kod "zelenih" se istakao Kejsi Rivers sa 18 poena, na drugoj strani najbolji je bio Melji sa 17 poena.

U posljednjem meču trećeg kola Makabi je savladao Galatasaraj 98:92 i tako stigao do prve pobjede.

Blistao je Soni Vims sa 23 poena, Smit i Ajverson su dodali po 17, a kod gostiju je Džastin Dentmon bio najefikasniji sa 22 poena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније