Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

02. 08. 2022. 13:42 >> 13:39

PLEJ BUDUĆNOSTI

Kobs nastavlja karijeru u Alvarak Tokiju: Godišnja plata oko 800.000 eura

Košarkaš Budućnost Volija i reprezentativac Crne Gore, Džastin Kobs karijeru će nastaviti u japanskom Alvarku iz Tokija.

Jedan od najdugovječnijih "stranaca" u podgoričkom klubu, napušta glavni grad Crne Gore nakon tri sezone u kojima je osvojio dvije titule prvaka Crne Gore i dva nacionalna kupa (jedna sezona nije završena zbog pandemije korona virusa).

Dok je predvodio napad "plavo-bijelih", Budućnost je jednom igrala finala ABA lige, dok je prošle godine zaustavljena u polufinalu.

Prošle godine je u ABA ligi imao prosjek od 12,8 poena i 4,8 asistenicja, dok je u Evrokupu imao prosjek od 15,5 poena po meču.

Iako je još i prošle sezone postojalo interesovanje nekih evropskih klubova (Lokomotiva, Hapoel Tel Aviv), Kobs je ostao u Podgorici, a nezvanično od japanske ekipe je dobio ugovor od oko 800.000 eura godišnje.

Alvark iz Tokija nije nepoznanica domaćoj javnosti.

Ekipu iz Tokija je sa upsjehom trenirao bivši selektor Crne Gore Luka Pavićević (u stučnom timu mu bio Igor Đaletić), i upravo su sa našim trenerom osvojili posljednu titulu u japanskoj ligi 2019. godine.

Dres Alvarka nosio je i naš reprezentativac Milko Bjelica.

Ekipu sada trenira bivši selektor Litvanije i trener više evropskih ekipa Dainuius Adomaitis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније