Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш.

19. 02. 2023. 13:19 >> 13:15

MEČEVI ZA PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO

Nikolić: Razmišljamo samo o utakmici sa BiH

Reprezentativci Crne Gore gostuju Bosni i Hercegovini u četvrtak, meč u kojem bi pobjeda značila plasman na Svjetsko prvenstvo. Zoran Nikolić i Fedor Žugić smatraju da je protivnik dobra ekipa, ali se nadaju pobjedi.

"Razmišljamo samo o utakmici sa BiH, znamo da imamo utakmicu protiv Češke kući, ali trenutno sav je fokus na utakmicu koja je sa BiH, imaju dobar sastav, ali i mi smatramo da imamo dovoljan dobar tim da možemo da pobijedimo." smatra Nikolić

"Pobjeda nas vodi na Svjetsko prventsvo, bilo jedan ili 10 razlike, pokušaćemo odmah da pobijedimo i da se kvalifikujemo na SP. Postoji i ta druga opcija da izgubimo manje od 19 razlike, ali ne želimo uopšte o tome da razmišljamo, sav je fokus na pobjedu."

Kada je u pitanju sastav protivničke ekipe nema mnogo nepoznanica. "Cijela ekipa im je dosta kvalitetna, dobro su popunjeni na svim pozicijama. Kada poredimo sa prošlom utakmicom sa njima, kod njih je manja razlika u sastavu nego kod nas. Izuzev Nurkića i Muse, svi ostali su tu. Što se tiče njihove centarske linije, to su dobri i jaki centri, sigurno nam neće biti lako protiv njih. Poznajem ih koliko-toliko, znam otprilike kako igraju, na koji način, to mi pomaže i mislim da i mi imamo naše šanse protiv njih."

Nikolić pruža sve bolje partije u francuskoj. "Trebalo mi je malo više vremena da se naviknem, drugačija se košarka igra nego kod nas, mnogo brža, dosta više tranzicije. Smatram da sam sad ušao u ritam i da mi to prija, mnogo se bolje osjećam i vidi se na mojim partijama."

Njegov saigrač u reprezentaciji Fedor Žugić ima slična očekivanja: "Još dvije utakmice, bilo bi lijepo da budu još dvije pobjede. Teški protivnici, BiH i Češka su jako nezgodni, ali mi ćemo izaći sa dobrom energijom, mislim da ćemo dobro predstaviti zemlju i borićemo se do kraja. Uvijek smo u sličnoj situaciji, ali nađemo načina da se ujedinimo i budemo na maksimumu, svako ko je tu uvijek daje maksimum. Bilo bi lijepo da je sve kako smo planirali, ali mislim da ćemo i ovako moći da izvučemo maksimum."

Govorio je i o svojoj formi: "Dobar početak sezone, i onda ta povreda koja se obnavlja dva-tri mjeseca. Sad poslije dužeg vremena osjećam se zdravo, nadam se da će krenuti sve dobro od ovih reprezentativnih prozora i za mene i za sve ostale momke i da ćemo se vratiti svi zdravi svojim obavezama u klubu."

Crna Gora gostovaće BiH u četvrtak 23. februara, meč je zakazan za 20 časova. Pobjeda znači plasman na Svjetsko prvenstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније