Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

24. 06. 2023. 17:26 >> 18:28

REAKCIJE NAKON MEČA

Jovanović: Ovo je ogroman uspjeh, ponosna sam na ekipu; Škerović: Veliko iskustvo za nas

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Milica Jovanović kazala je da plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva ogroman uspjeh, te da je ponosna na ekipu.

Ona u današnjem meču sa Srbijom nije mogla previše da pomogne, jer je u četvrftinalu sa Francuskom zaradila povredu lista.

“Nije lako, pogotovo zato što nisam mogla pomoći svojim saigračicama i evo ovako jedno veliki “izvini” za sve njih.Mora se priznati da je ovo veliki uspjeh, s obzirom da se niko nije nadao da ćemo doći do ovog nivoa i još ako uzmemo u obzir ko nije sve u prvih osam. Mogle smo i ostaće velika bol i žal što nismo. Osjetile smo i tokom utakmice da možemo, mogle su i bez mene i bez bilo koje druge, ali eto, to je što je. Jako sam ponosna na saigračice i na borbu svih 40 minuta, tu smo neprikosnovene”, istakla je Jovanović.

Ona je izrazila želju da i u narednim akcijama bude dio reprezentacije.

“Nadam se da hoću, još par godina. Ako ne mogu fizički da iznesem do kraja, kao što nisam sada, tu sam da prenesem svoje iskustvo, da ih bodrim i pokažem kako i kuda. Ne treba da žalimo ni za čim, tri pobjede su mnogo više nego što je bilo ko očekivao.”, kazala je naša kapitenka.

Selektorka naših košarkašice Jelena Škerović kazala je da ostaje žal što nisu izborene olimpijske kvalifikacije, ali da je ovo veliko iskustvo za njen tim.

"Ostaje žal, ali je ovo veliko iskustvo jer smo igrali protiv Srbije utakmicu koja je praktično odlučena na slobodna bacanja i dvije izgubljene lopte. Poslužiće nam sve ovo za naredna okupljanja, vjerujem da će pomoći mladim igračicama da ubuduće prave manje grešaka u ključnim momentima", rekla je Škerović i dodala:

"Ponosna sam na ekipu, hvala joj na svemu što smo prošli od početka priprema i kroz sve utakmice na Eurobasketu. Mislim da je ovo pravi put kojim treba da se ide i da će mojim igračicama pomoći u karijerama", kazala je Škerović.

Ipak, ovaj uspjeh neće izbirasti probleme koje ženska košarka u Crnoj Gori ima.

"Imamo samo jednu seniorsku ekipu, naša košarka mora da se razvija i treba da se radi na tome, da se igra Evropa. Da to bude veći nivo nego što je ABA liga, jer bi to značilo više ozbiljnih utakmica nego sada. To bi košarkašicama mnogo pomoglo na ovakvim takmičenjima", kazala je Škerović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније