Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

10. 12. 2023. 10:37 >> 10:37

LAS VEGAS

Lejkersima prvi NBA kup: Lebron MVP, monstruozna partija Dejvisa, Rediš disketni heroj

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa prvi su osvajači NBA kupa, takmičenja koje se igra od ove sezone, a finalu su bili bolji od Indijana Pejsersa 123:109.

Od samog starta su LeBron Džejms i fenomenalni Entoni Dejvis nametnuli svoj ritam, pa je mladi tim Indijane gotovo cijelo vrijeme bio u zaostatku.

Presudila je na kraju serija u zadnjoj dionici kada je ti iz Kalifornije napravio seriju 15:3, i tada je bilo svima jasno kome ide prvi trofej.

Džejms je prvi MVP novog formata, sinoć je dao 24 poena, imao 11 skokova i četiri asistencije.

Kada mu je komesar NBA lige Adam Silver uručivao trofej, kazao je "ovo ne dolazi zajedno sa franšizom", aludirajući na želju Džejmsa da jednog dana ima svoj NBA tim (pominje se da čim ode u penziju pokreće novu ekipu u Las Vegasu upravo mjestu gdje se igrao završni turnir).

"Moj entuzijazam da nakon karijere dođem ovdje u Las Vegeas nije splasnuo. Navijači su ovdje nevjerovatni, a već imaju WNBA tim, bejzbol stiže brzo (Oukland Atletiksi bi trebalo da se prebace u LV-prim.aut), NFL tim, hokejaški tim, trku Formule 1. Ovo je mjesto koje voli i cijeni velike atrakcije, i mislim da bi NBA tim bio pun pogodak", kazao je Džejms.

Što se samog finala tiče nagradu je mogao komotno da ponese Entoni Dejvis sa 41 poenom (sjajnih 16/24 iz igre) i 20 skokova.

"Njih dvojica su đavolski dobar duo. Bukvalno bilo koji noć može bilo koji da preuzme, a mogu i obojica da vas kazne.Na kraju dana oni znaju sve što je potrebno da se uzdigne igra na veći nivo", prokomentarisao je Darvin Hem, trener Lejkersa.

Istina i ostatak ekipe je dao svoj doprinos, Ostin Rivs je dao 28 poena, D'Anđelo Rasel 13, a posebno je briljirao Kem Rediš, koji nije imao statistiku, ali je njegova odbrana nad najboljim igračem Indijana Tajrisom Halibartonom bila ključ pobjede.

"Pogledajte Kem nije dao previše poena, ali sam osječao da je večeras bio najbolji na parketu. Način na koji je igrao odbranu je za anale", kazao je Ostin Rivs nakon meča.

Kod Indijane Halibarton je dao 20 poena i imao 11 skokova, 20 je dao i Benedikt Maturin.

Osvajači NBA Kupa pojedinačno dobijaju po 500.000 dolara bonusa, dok poraženi finalista dobija 200.000.

Igrači koji su na dvojni ugovor (NBA i razvojna liga) dobijaju pola od te sume.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније