Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

29. 03. 2024. 15:14 >> 15:48
Čitaj mi:

utakmica u čast dražena petrovića

Petrović: Nadam se što većem odzivu članova "Drim tima"

U Zagrebu je održana konferencija za medije povodom utakmice koja će se petog septemba ove godine odigrati u čast 60. godine od rođenja legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Tom prilikom je saopšteno i da će u njoj učestvovati brojne zvijezde igre pod obručima, između ostalog i Željko Obradović, članovi čuvenog Drim tima...

Istinski spektakl biće održan u zagrebačkoj Areni. To je na konferenciji za medije potvrdila koordinatorka cjelokupnog projekta Zdenka Zrilić.

"Ovo je zahtjevan projekat, ali se ne plašimo izazova. Zahvaljujem se porodici Petrović, dugo su radili na organizaciji projekta. Sve je kako treba. Definitivno, ovo je jedan od najvećih košarkaških događaja u novijoj hrvatskoj istoriji. Čast mi je da učestvujem u ovom projektu, petog septembra će učestvovati košarkaška reprezentacija Hrvatske, selekcija Evrope sa selektorom Željkom Obradovićem, veoma se radujemo tom spisku igrača. S obzirom na trenera Obradovića, ne sumnjamo da će to biti krem evropske košarke. Dolaze Draženovi saigrači iz 1992. iz Barselone, stiže i dio američkog Drim tima. Tu priča neće stati, mora ostati sećanje na Dražena Petrovića i sve ono što je uradio u životu. U goste nam dolaze i aktivni NBA igrači, a na nama je da napravimo veliki spektakl" - rekla je Zrilić. 

Prvobitna ideja je bila da se angažuju i sadašnje NBA zvijezde, poput Nikole Jokića i Luke Dončića. Ipak, od toga se odustalo, istakao je brat legendarnog košarkaša, Aco Petrović.

"Poslali smo pismo Amerikancima za autohtoni Drim tim. Vodimo računa da do najvažnijih dođemo putem ličnih kontakata. Nadamo se da će iznenađujući broj članova Drim tima da se odazove. Tu je i selekcija Evrope, recimo Evrolige. Nigdje nismo naišli na zatvorena vrata. Evroligaška delegacija će doći u što većem broju. Dobili smo zeleno svijetlo da dovedemo dva, tri, četiri igrača Reala. Nisam želio da opterećujem Željka Obradovića i Nevena Spahiju, njegovog pomoćnika u evropskoj selekciji, ali sam lično stupio u kontakt sa Majkom Džejmsom, on je u rekordnom roku odgovorio da odlazi. Tornike Šengelija, Marko Gudurić, Džanan Musa, svi potvrđeni. Moćna selekcija Evrope sprema se da se suprotstavi današnjoj reprezentaciji Hrvatske" izjavio je Petrović. 

Petrović očekuje pravi spektakl.

"Nećemo vam reći sve što će se desiti, jer čuvamo neka iznenađenja za utakmicu. Biće to spektakl kakav još nije viđen u Hrvatskoj. Ovo mora da bude spektakl, ali neće biti All-Star utakmica. Zamoliću hrvatskog selektora Josipa Sesara i selektora Evrolige Željka Obradovića i njegovog pomoćnika Nevena Spahiju da zaigraju kako bi Dražen želio. Borba za svaku loptu, borba do bola. Dugo smo ovo pripremali, scenario je spreman - jasan je Petrović.

Prodaja ulaznica za spektakl u Areni počela je odmah poslije konferencije za novinare. Prvih devet karata je kupio Aco Petrović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније