Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V.

07. 09. 2017. 17:14 >> 16:45

SELEKTOR HRVATSKE

Srećan što ne idu na Letonce

Selektor hrvatskih košarkaša, Aco Petrović kazao je da zadovoljan što je njegov tim izbjegao Letoniju u osmini finala Eurobasketa.

Hrvatska je u posljednjoj utakmici prve faze Eurobasketa uništila Češku sa 107:69 i upisala četvrtu pobjedu. Sada čeka rasplet u grupi D kako bi saznala protiv koga će igrati u osmini finala, Rusije ili Turske. U četvrtfinalu će, ako prođe, Hrvatska igrati protiv pobjednika utakmice Grčke i Litvanije.

"Zadovoljan sam. U solidnom stanju idemo u Istanbul", rekao je Petrović nakon utakmice, prenosi Index.hr.

Stručni štab Hrvatske uspio je da odmori neke igrače, ali i najveće zvijezde su dobile značajnu minutažu.

"Zadovoljan sam iz nekoliko razloga, prvo zbog pobjede, a drugo jer smo izbjegli povrede. Odmorili smo neke važne igrače poput Marka Tomasa koji će imati veliku ulogu u Istanbulu. Šarić i Bogdanović su dobili 20-25 minuta jer su juče imali dan odmora, a sada imamo još tri, i morali smo ih održati u formi. Bojao sam se ulazaka Šarića i Bogdanovića, ali da danas nijesu igrali, bila bi to preduga pauza", rekao je selektor Hrvatske.

Petrović je dodao da je njegov tim pobijedio u svim mečevima koje su morali dobiti.

"Pokazali smo protiv Španije da možemo igrati za medalju. Treba vidjeti koga će nam utakmica Letonija - Turska donijeti za protivnika, Rusiju ili Tursku. To su dva dijametralno suprotna sistema, jedan ruski organizovani, i ovaj turski koji je igra protiv strit-bola".

Na pitanje koga bi radije u osmini finala, Rusiju ili Tursku, Aco je rekao da je sretan što je izbjegao Letoniju.

"Sve zavisi o utakmici Turske i Letonije, protiv Letonije ne možemo igrati, neće nam biti lako u svakom slučaju. Iskreno, samo ne želim igrati protiv Letonije, oni su neobičan tim, ne znam kako bi to izgledalo. Vidjećemo večeras, ali bićemo spremni za bilo kojeg protivnika".

I naša selekcija će nakon duela Letonije i Turske saznati protivnika u osmini finala. Ukoliko Turska savlada Porzingisa i drugove, u drugoj fazi ćemo igrati protiv Srbije, a u slučaju da domaća selekcija pretrpi poraz "crveni" idu na megdan Letoniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније