Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

25. 07. 2022. 22:36 >> 22:33

SJUTRA POTPIS UGOVORA

Sesar preuzima Cibonu

Košarkaški klub Cibona riješio je trenersko pitanje, pošto će klupu popularnih "Vukova" da preuzme Jospi Sesar, prenose mediji u Hrvatskoj pozivajući se na direktora kluba Ivana Matasića.

Sesar bi trebalo tokom sjutrašnjeg dana da potpiše, nakon današnjeg sastanka sa Matasićem i sportskim direktorom Marinom Rozić.

Nekada jedan od najperspektivnijih košarkaša Evrope, koji je je u mlađim kategorijama zaslužio nadimak "Džordan iz Mostara" i koji je sa Hrvatskom uzeo zlato na Evropskom U18 prvenstvu. Tada je ponio i nagradu MVP-a ispred jednog Tonija Parkera.

Iako je draftovan od strane Sijetl SuperSoniksa, nikada nije pošao u Ameriku, zapravo nikada nije napusti Hrvatsku. Sa samo 31. godinom se povukao u penziju, i od tada je u trenerskim vodama.

Njegov najbolji potpis je svakako uspjeh sa malom ekipom Gorice, koju je od drugoligaša preuredio u jednu od četiri najbolje hrvatske ekipe.

Sesar neće imati lak posao, poslije pravog kadrovskog egzodusa u Ciboni.

Ekipu su napustili Lovro Gnjidić, Roko Prkačin i Mateo Drežnjak, koji su bili jezgro perspektivne ekipe.

Aco Petrović je bio pokrenuo akciju za spas hrvatskog i evropskog velikana, koji se našao u ogromnim dugovima, ali je na kraju ta akcija povučena jer su dobijene garancije da će se dug riješiti.

Prvi klub koji se javio da pomogne bivšem evropskom prvaku je bila podgorička Budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније