Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

10. 04. 2024. 19:55 >> 19:58
1
Čitaj mi:

ABA 2 LIGA

Poraz Sutjeske, Vojvodina blizu polufinala

Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.

Sutjeska je odlično otorila meč, pa je vrlo brzo stekla šest poena prednosti 8:2, da bi Vojvodina nakon toga reagovala i poenima Vuetića i Savića preokrenula 16:13. Gosti su dobili prvu dionicu 22:21, ali su Nikšićani drugu četvrtinu otvorili serijom 5:0 i stekli četiri poena viška 26:22.

Bilo je i plus pet 29:24, ali je Vojvodina brzo nakon toga uhvatila priključak 29:29. Nije to pokolebalo domaće, koji su nakon trojke Mitrovića opet stigli do plus pet 34:29, na nešto malo manje od šest minuta prije kraja poluvremena.

Ipak, tajm-aut koji je pozvao gostujući trener urodio je plodom. Vojvodina je napravila seriju 14:0 i povela 43:34, na dva i po minuta prije odlaska na veliki odmor.

Na poluvremenu gosti su imali plus osam - 47:39.

Sutjeska je očajno otvorila nastavak , što je iskusna i kvalitetna ekipa, kakva je Vojvodina znala da kazni, pa je nakon tri minuta igre u trećem periodu stigla do rekrodnih plus 15 - 56:41.

Kod rezultata 57:45 za goste, Sutjeska je prokockala tri napada, što je kaznio Bubić košem nakon kontranapada 59:45. Ipak, domaći su zaprijetili nakon otga, jer u nakon koša Vujovića prišli na minus osam 59:51,a potom propustili napad za minus šest.

Vojvodina se nakon nove kontre odlijepila na 61:51, ali je Vujović trojkom održao Sutjesku u životu.

Džons je sa četiri poena na kraju treće i početkom četvrte dionice vratio Vojvodini dvocifrenu prednost 67:56.

Kada je naš reprezentativac Nikolić pogodio trojku za plus 15 (79:63) na nešto malo manje od sedam minuta prije kraja, činilo se da je meč riješen.

Ipak, Nikšićani se nijesu predavali, pa su nakon trojke Spasojevića prišli na minus pet, a potom nijesu iskoristili napad. Sve dileme je otklonio trojkom Kaningem 87:79, na minut i po prije kraja.

Najefikasniji kod Sutjeske bio je Radosav Spasojević sa 20 poena, dok se u Vojvodini istakao Kaningem sa 25.

Nikolić je pobjedi gostiju doprinio sa 14 poena, devet skokova i dvije asistencije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније