Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

12. 04. 2024. 17:55 >> 18:54
Čitaj mi:

NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada donijela odluku da pomogne KK Budućnost sa 200 hiljada eura

Vlada Crne Gore donijela je na telefonskoj sjednici koja je održana danas odluku da pomogne Košarkaški klub Budućnost sa 200.000 eura.

"Košarkaški klub Budućnost obratio se zahtjevom za finansijsku pomoć od 200 000 eura, koja im je neophodna za pokrivanje troškova takmičenja Eurokupa, čije se takmičenje odvija van Crne Gore. Ministarstvo finansija je dalo saglasnost za opredeljivanja sredstava iz budžetske rezerve u iznsou od 200 000 eura, za sufinansiranje KK Budućnost", navodi se u dokumentu Vlade.

Navodi se da je članom 12 Zakona o sportu propisan javni interes u oblasti sporta, kojim je prepoznato i podsticanje djelovanja Crnogorskog olimpijskog komiteta, Paraolimpijskog komiteta i nacionalnih sportskih saveza.

Zakonom je predviđeno da Ministarstvo može sufinansirati i sportski klub za učešće na finalnim turnirima međunarodnih takmičenja koja se organizuju van Crne Gore u kolektivnim sportovima koji su na programu Olimpijskih igara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније