Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

15. 04. 2024. 20:02 >> 21:10

ABA LIGA

SC Derbi prokockao +18, poraz od Crvene zvezde

Čas košarke održali su igrači SC Derbija Crvenoj zvezdi u Beogradu, ali samo u prvih 30 minuta meča - posljednjih deset praktično su prespavali - na kraju poraz 83:81 u prvom okršaju plej-ofa ABA lige.

Od starta su izabranici Dejana Jakare bili u prednosti, Zvezda je vodila samo 1:0, nakon toga je naš predstavnik došao do vođstva koje nije ispuštao praktično do samog kraja.

Već u prvoj dionici SC Derbi je imao značajniju prednost - plus osam (13:5 i 21:13), taj dio igre završen je rezultatom 21:15.

I u drugoj dionici nastavila se dobra igra našeg predstavnika, imali su "studenti" i dvocifrenu prednost sredinom tog perioda - 31:20. Na poluvrijeme se otišlo sa velikih plus deset - 40:30 u korist SC Derbija.

Nakon odmora djelovalo je da će SC Derbi doći do senzacije i pobjede na strani, jer je prednost u tom periodu konstanto rasla, sve do maksimalnih +18 (56:38) na šest i po minuta do kraja. Zvezda je nakon trideset minuta uspjela da priđe na 15 poena zaostatka.

Međutim, sve se promijenilo početkom posljednje dionice. Izgledalo je da su izabranici Sferopulosa riješeni da krenu maksimalno i pokušaju da preokrenu rezultat. Pogađali su trojke Teodosić, Davidovac, Nedović i malo po malo smanjivali razliku, da bi na minut i po do kraja drugi put na meču poveli (80:77). 

Uslijedila je velika borba do kraja, Davidovac je pogodio dva slobodna bacanja za 82:78, uzvratio je Drežnjak trojkom i smanjio na 82:81. Nakon toga polovičan sa bacanja opet Davidovac za 83:81. Imao je Luka Bogavac šut za pobjedu - promašio je, pitanje je da li je na vrijeme izbacio loptu. 

Najefikasniji kod "studenata" Tomislav Ivišić sa 14 poena, Luka Bogavac i Nikola Pavlićević dodali su po 11 poena. 

Drugi meč je u Podgorici sljedećeg ponedjeljka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније