Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

16. 04. 2024. 22:01 >> 22:11

EVROLIGA

Makabi u plej-ofu, Baskonija i Virtus za plasman među osam

Košarkaši Makabija plasirali su se u plej-of Evrolige nakon što su u Beogradskoj areni bili bolji od Baskonije 113:85 pa će u borbi za fajnal-for igrati sa ekipom Panatinaikosa.

Najefikasniji u pobjedi "ponosa Izraela" je bio Lorenco Braun sa 26 poena, Vejd Boldvin je upisao 17 poena.

Kod poraženog tima Baskonije koji sa klupe predvodi Duško Ivanović istakao se Miler-Mekintajer sa 27 poena, Markus Hauard jeste pogodio četiri trojke, ali nije mogao više da pomogne svom timu, pa je utakmicu završio sa 14 poena.

Furiozno je Makabi otvorio ovaj susret. Prije polovine prvog perioda imali su prednost 16:8 - prednost poslije prve četvrtine bila je 28:15.

Nastavio je Makabi i u drugoj dionici da povećava prednost koja je bila i maksimalnih +24, a na poluvremenu je na semforu stajalo 55:36.Makabi nije popuštao ni u nastavku utakmice, Baskonija ni u drugom poluvremenu nije mogla da se približi, pa je formalni domaćin lako priveo meč kraju.

Baskonija će za plej-of igrati sa Virtusom koji je pobijedio Efes 67:64.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Tornike Šengelija sa 13 poena i četiri skoka, Ife Lundberg je dodao 12, uz po sedam skokova i asistencija, 12 je postigao i Avudu Abas, dok je 11 ubacio Marko Belineli.

Kod Efesa najbolji je bio Vil Klajburn sa 22 poena i pet skokova, dok je Šejn Larkin dodao 16.

Domaći nisu mogli bolje da započnu meč protiv Virtusa, pošto su vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost.

Tokom druge četvrtine Virtus je uhvatio priključak, da bi potom uslijedila i rezultatska klackalica, sve do posljednjeg kvartala.

Tada je Virtus napravio seriju 9:0 i tako najavio veliku pobjedu u Istanbulu, nakon sedam uzastopnih evroligaških poraza.

Imao je Efes šansu u finišu da napravi još veću dramu, ali je Ife Lundberg na 11 sekundi prije kraja pogodio trojku, kojom je prelomio meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније