Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 12. 2014. 15:20 >> 15:23

BUDUĆNOST-PARTIZAN

Jovović: Moramo dati maksimum

Budućnost Voli protiv Partizana mora dati maksimum i odigrati ratničku utakmicu svih 40 minuta ukoliko želi da iznenadi rivala, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović.

Budućnost Voli i Partizan odigraće u nedjelju u Beogradu utakmicu 13. kola ABA lige.


Jovović je kazao da je crnogorski prvak svjestan protiv koga igra i koliko je taj tim osvojio trofeja u ABA ligi. 

"Dovođenjem nekoliko igrača u proteklom periodu Partizan je napravio tim kadar da se bori za sam vrh i da napada trofej. Očekuje nas izuzetno težak zadatak u Pioniru. Imaće podršku navijača i moramo odigrati kvalitetnu i takmičarsku utakmicu da bi došli u situaciju da ih ugrozimo", kazao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je Budućnost privilegovana što je rezultatima u proteklom periodu došla u situaciji da igra derbi protiv kvalitetne ekipe.

"Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu i da ćemo probati da napravimo značajnu pobjedu. Ne možemo se pohvaliti da smo puno puta osvojili bodove iz Pionira, ni mi, ali ni ostali timovi iz ABA lige", rekao je Jovović.

On je kazao da je podgorički tim svjetsan svojih slabosti, ali i kvaliteta.

"Pokušaćemo da naš kvalitet stavimo u funkciju, da odigramo ratničku utakmicu, 40 minuta. Pokazali smo ove sezone da protiv kvalitetnih timova možemo da igramo, nadam se da ćemo biti raspoloženi i u Beogradu i da probamo da napravimo veliki rezultat", rekao je Jovović.

Krilni centar Bojan Subotić kazao je da je Partizan favorit u nedjeljnom duelu.

"Angažovali su nekoliko kvalitetnih pojačanja, a oporavio se Dragan Milosavljević. Sada imaju tim kadar da osvoji ABA ligu. Nama ne nedostaje motiva, svakome je čast i privilegija da igra u Pioniru. Idemo spremni, da pokušamo da iznenadimo.
Partizan je favoirit, prepuštamo im tu ulogu, iako su rezultati ove sezone na našoj strani", rekao je Subotić.

Novajlija u podgoričkom timu, Ivan Paunić, kazao je da mu je čast i zadovoljstvo igrati u timu kakav je Budućnost. 

"To je ekipa koja je osvajala dosta trofeja i kroz klub su prošli mnogi veliki igrači. To je tradicija ovog kluba i želio sam da je nastavim. Klub je dobro počeo sezonu, trenutno je drugi, dok je u Eurokupu u drugoj fazi takmičenja. To mi je bio izazov više. Pokušaću da svojim radom, igrama i maksimalnim zalaganjem pomognem ekipi da ostvari još bolje rezultate", rekao je Paunić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila deset pobjeda i ima četiri više od Partizana.

Beogradski tim prošle sezone dobio je oba međusobna duela u ABA ligi.

Budućnost je posljednji put dobila Partizan u gostima 9. oktobra 2010. godina (79:78), pogotkom Nikole Otaševića šest sekundi prije kraja

Utakmica u dvorani Pionir počeće u 19 sati.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније