Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

10. 04. 2024. 19:11 >> 19:11

Nevjerovatan poduhvat Francuskinje

Popela se na Ajfelov toranj uz pomoć kanapa i postavila rekord i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

Dvostruka svjetska šampionka u trkama sa preprekama, Anuk Garnie postavila je danas novi svjetski rekord tako što se popela kanapom dugim 110 metara na Ajfelov toranj u Parizu.

Francuskinja je postavila rekord ne samo u ženskoj konkurenciji već i u muškoj, jer je do danas rekord držao Južnoafrikanac Tomas Van Tonder a on je iznosio 90 metara,

Među ženama rekord je držala Dankinja Ida Matilda Srensgard i on je iznosio svega 26 metara.

"Ne mogu ovo da vjerujem. Ovo je nevjerovatna stvar, ne mogu još da vjerujem da sam ovo uspjela. Često sam razmišljala o ovome, trenirala sam godinu dana, i uspjela sam" kazala je Garnije.

Ekstremno penjanje na konop zahtjeva nevjerovatnu snagu i u rukama i u nogama, kao i kordinaciju pokreta.

"I ruke i noge vas bole. Neću da krijem negdje na 80 metara počinje baš baš da se osjeća bol. Ali uspjela sam to da prevaziđem", kazala je Garnie.

Cio današnji program održan je pod projektom "Nezaustavljivi" kojim se skreće pažnja na volontere koji će da rade tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније