Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

OSCG

16. 04. 2024. 21:45 >> 21:49

SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Spektakl u Morači: Budućnost izjednačila protiv Budve

Odbojkaši Budućnost Volley-a savladali su Budvu 3:2 (16:25, 25:22, 26:24, 20:25, 16:14) u fantastičnom meču u SC “Morača” i na taj način izjednačili na 1:1 u seriji finala plej-ofa EPCG Superlige. Nakon gotovo dva sata igre, u jednoj od najuzbudljivijih utakmica, ekipa Dejana Radića prvi put je pobijedila šampiona u sezoni.

U odbojkaškom spektaklu Budva je povela, osvojivši prvi set ubjedljivo 25:16, što ipak nije demoralisalo domaćina. Predvođena reprezentativcem Jovanom Delićem Budućnost je uspjela da izjednači sa 25:22, iako je u finišu Budva ozbiljno prijetila da stigne veliku prednost Podgoričana.

Na krilima izjednačenja “plavo-bijeli” su uspjeli da dođu do prednosti, pošto su na razliku dobili treći set 26:24 i nagovijestili da mogu do velikog trijumfa, međutim branilac trofeja se nije predavao – odličnom igrom u četvrtom setu, predvođen Aleksandrom Minićem, došao je do taj brejka sa 25:20.

Peti set bio je prava slika kompletnog meča – u neizvjesnoj igri ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a blokom tehničara Dubaka Budućnost je povela 15:14, a do pobjede je došla 31. greškom rivala na meču, autom Minića, za 16:14.

Jovan Delić imao je sjajnu utakmicu, ponovo bio najefikasniji igrač Budućnosti, ovog puta i meča. Reprezentativac Crne Gore osvojio je 23 poena, sa 16 ga je ispratio kapiten Podgoričana, Nikola Radović, dvocifreni Adnan Silajdžić sa 11 poena, 10 je imao Stefan Radević.

U timu Miljana Boškovića 18 poena Aleksandra Minića, tri manje imao je Balša Radunović, devet je osvojio Matija Ćinćur, a čak 45 poena Budva je osvojila nakon grešaka rivala.

Naredni meč u MSC “Budva” igra se u subotu, 20. aprila, od 19 sati, uz prenos na RTCG, a četvrta utakmica u Podgorici planirana je za 24. april.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније