Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

11. 01. 2023. 15:31 >> 15:27

SELEKTOR CRNE GORE ZA RTCG

Roganović: Ostavićemo i mi Špancima da rješavaju neke matematičke zadatke

Selektor naše rukometne repezentacije Zoran Roganović kazao je  da naš tim očekuje najzahtjevniji meč do sada. On se osvrnuo na Španiju, svjestan svih kvaliteta "Furije", ali i sa porukom da će naši momci imati šta da pruže i jednom od glavnih favorita. 

U izjavi za RTCG, Roganović je kazao i da očekuje podršku u Krakovu, a svima u Crnoj Gori je obećao dobar rukomet "Lavova" na svjetskom prvenstvu.

On se prvo osvnruo na pripreme našeg nacionalnog tima, koje su odrađene u Dohi.

"Spremni smo, mislim da nam je ovih deset dana koje smo proveli u Dohi doprinjelo pripremi, jer smo bili malo izolovani od svega, van Evrope a opet u tom nekom svijetu sa kojim ćemo se susretat ovđe. Jer ima dosta ekipa Čile, Iran, poslije Španije, tako da nam je značilo to što smo bili u Dohi", kazao je naš selektor.

Evropsko prvenstvo smo otvorili sa utakmicom sa Danskom, ovo svjetsko sa Španijom, selekcijama koje su sam vrh svjetskog rukomet u krugu najužih favorita za medalje. Roganović smatra da možemo da budemo konkurentni.

"Evo otvaramo prvenstvo ponovo sa jednom od najboljih svjetskih selekcija, prošli put je to bila Danska, ovoga puta je Španija, za koju smatram da je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Uvijek fali vremena za neke najsitnije detalje, ali mislim da sjutra možemo biti konkurentni i da jendostavno već jedno vrijeme pokušavamo da se približimo vrhu evropskog i svjetskog rukometa. Pa ajde da sjutra napravimo još jedan iskorak pa da to bude ono što svi priželjkujemo".

Španiji ne igra Gomes, jedno od najboljih svjetskih desnih krila, ali naš selektor smatra da je Španija više od jendog igrača, i da je to sistem u kojem svako zna svoju poziciju.

"Furija" je i u pripremnim utakmicama pokazala svoju snagu pojbedivši svakog protivnika sa preko deset golova razlike.

"Španiji će sigurno faliti Gomes, najbolje desno krilo na svijetu, koji je odlučio da preskoči prvenstvo zbog operacije, ali Španija je ekipa koja ima bezbroj igrača, na svakoj poziciji. Njegova brzina će im sigurno faliti, međutim nameću se neki drugi igrači koje malo manje znamo, Feran Sole i Odriozola koji su na toj poziciji i rade fenomenalan posao u ove prijateljske utakmice. Sve tri utakmice sa više od deset razlike, ne osjeća se da im baš fali Gomes. Jer to je kompleksan sistem, gledajući njihove utakmice, sa Žordi Riberom njihovim trenerom kojeg izuzetno poštujem. Svaki igrač u svakom trenutku zna što da radi. Njima povrede ne znače nešto puno, već svaki igrač zna šta treba da radi u svakom trenutku".

Roganović smatra da je duel sa Španijom najveći izazov njegove ekipe do sada, ali i da će naši rukometaši imati šta da pruže jednom od favorita.

"Iskren da budem, nećemo gledati da zaustavimo jednog igrača jer kad igrate protiv Španije, kad igrate protiv jedne takve ekipe ne igrate protiv igrača već protiv sistema, tako da će biti jedno taktičko nadmudrivanje. Ovo je najveći izazov ove ekipe do sada. Jer stvatno sa svim ekipama sa kojima smo se susretali ranije uvijek je bilo, našeđ tri, četiri stvari na koje treba da obratiš pažnju, a sa Špancima je to puno teže. Zato ne treba da se fokusiramo na jednog igrača već da budemo konkurentni, i da ne budemo ti koji će da rješavaju probleme koje nam oni zadaju već da imamo i mi neke stvari na koje smo ponosni, koje su nas i dovele tu gdje jesmo, tako da ostavimo i njima malo da rješavaju neke matematičke zadatke".

Naš selektor je siguran da će reprezentcija Crne Gore već od sjutra imati podršku u Krakovu, a svim navijačima je obećao dobar rukomet naših momaka.

"Siguran sam da ćemo imati podršku u Krakovu. Ona podrška koju smo dobili tokom Eura je nevjerovatna, kao i podršku koju imamo u Crnoj Gori to ne mogu da opišem ni dan danas. Siguran sam da će već od sjutra biti puno navijača koji će nas bodriti u ovoj utakmici i svi oni koji su pred malih ekrana, obećavamo da čemo igrati dobar rukomet i na ovom prvenstvu, i da ćemo dati sve od sebe da napravimo još jedan iskorak ka vrhu svjetskog rukometa", zaključio je Roganović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније