Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Marko Perović i Goran Radević ]

14. 01. 2023. 12:10 >> 13:03
1

"LAVOVI" PROTIV IRANA

“Pobjeda jedina opcija”

Poslije vjerovatno najtežeg meča na turniru u Krakovu i poraza od Španaca, koji su u prelijepi poljski grad u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”, došli sa namjerom da prekinu dominaciju Danaca i osvoje zlato, naše rukometaše u nastavku takmičenja u grupi očekuju potpuno drugačije utakmice, u koje ulaze kao favoriti.

Iranci su u prvom kolu zabilježili istorijsku pobjedu, savladavši u triler finišu Čileance 25:24. Selekcija Veselina Vujovića je i u pripremnom periodu, u duelima sa Poljskom i Belgijom, pokazala da nije protivnik za potcjenjivanje. Svjesni toga su i crnogorski reprezentativci.

“Svaki meč na šampionatu svijeta je priča za sebe. Shvatićemo ih ozbiljno i igraćemo kao da je finale. Oslobodili smo se početnog grča i vjerujem da ćemo biti sve bolji kako odmiče turnir”, ističe desno krilo i kapiten bitoljskog Eurofarma, Mirko Radović, od kojeg se očekuje bolje izdanje nego u prvoj utakmici, baš kao i od najboljeg lijevog krila posljednjeg Evropskog prvenstva, Miloša Vujovića.

“Nijesam postigao gol iz igre, ali ni na prethodnom šampionatu nijesam dobro odigrao prvu utakmicu, pa sam kasnije ušao u dobru formu. Nadam se da će tako biti i ovog puta”, poručuje rukometaš bundesligaša Berlina.

Prvi međusobni susret Crne Gore i Irana obilježiće i duel golmana koji su briljirali u prvom kolu. Simić je imao 15, a Siovaši, na čiji razvoj je prilično uticao trener golmana sa Cetinja Saša Roganović, 17 odbrana.

“Predstojeći meč biće veoma težak za nas, takođe i za selektora Vujovića čija je to domovina, ali, daćemo sve od sebe da odigramo dobro i pokažemo da je naš trener najbolji", kaže iranski čuvar mreže.

Interesantno, četvrtoplasirani tim sa azijskog prvenstva ima samo jednog internacionalca u sastavu, Puju Nuruzinedžada, srednjeg beka njemačkog drugoligaša Hagena.

“Igrali ste veoma dobro sa Špancima. Imate iskusnu ekipu i neće biti lako da vas pobijedimo. Ali, ovo je rukomet, ništa nije isključeno. Daćemo 100 odsto i vidjeti šta će se dogoditi”, izjavio je Nuruzinedžad.

Najbolji rukometaš svijeta 1988. godine i trener koji je donio Slovencima bronzu na Svjetskom prvenstvu prije šest godina, Veslin Vujović, kazao nam je nakon prvog meča da je Crna Gora veliki favorit i da mu je želja da njegov tim ne doživi poniženje, na šta je selektor naše reprezentacije Zoran Roganović sa osmijehom odgovorio:

“Poštujem i obožavam Vuju, bio mi je i trener, ali takva izjava nas neće ušuškati. Tražiću od igrača maksimalnu ozbiljnost, jer su za nas pobjede u naredna dva okršaja jedina opcija”.

Utakmicu Crna Gora - Iran prenosićemo od 18 sati na Drugom programu. Sudiće portugalski arbitri Fonseka i Santoš, a specijalna emisija počeće u 17.30. Gosti kolege Maksima Živaljevića biće bivši selektor, Ranko Bana Popović i kapiten Lovćena, Vuk Latković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније