Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Goran Radević [ L.V. ]

13. 01. 2024. 16:20 >> 17:05

EP RUKOMET

Dramatično prvo kolo, naši momci poručuju: Spremni da se "pobijemo" sa Islandom

Neviđeno dramatično prvo golo u minhenskoj grupi šampionata Evrope. Prvo je Srbija remizirala sa Islandom ispustivši prednost od dva gola u poslednjem minutu. Selektor Đerona priznao je da je on pogriješio.

Da bi potom naši rukometaši propustili priliku da osvoje bod protiv Mađara. Palašić je odbranio šut Branka Vujovića, nakon tajm-auta, tokom kojeg je došlo do pada koncentracije selektora Šole, na čije  vođenje meča ima zamjerki. Recimo, Miloša Božovića, kojem je ovo peto evropsko prvenstvo, ubacio je nezagrijanog tek u 55. minutu.

Ali ruku na srce, nije Šola promašivao zicere i gubio lopte u drugom poluvremenu, kada nismo samo kaznili seriju grešaka protivnika.

"Sve je to sport, sve se to dešava na tako velikim takmičenjima. Velika je žalost iz prostog razloga, zato što je sve bilo na nama. Sve je zavisilo od nas, imali smo taj poslednji napad. Bilo što je bilo, Bane je preuzeo svoju odgovornost, što je sportski. On je dao prije te golove, sada je promašio. Mislim da je to sve krivica naša, što smo izgubili, nije njegova krivica za taj šut", kazao je Luka Radović.

"Eto, ostaje žal za tim porazom. Mađari su nam se i nudili da ih dobijemo u par situacija, ali to nismo iskoristili uz neke naše tehničke greške, koje su nas eto na kraju skupo koštale", dodao je Aleksandar Bakić.

Momcima, čestitke za borbenost! Igrali su ravnopravan meč sa osmom ekipom na svijetu. Borozan se na velika vrata vratio u reprezentaciju, bio je stub odbrane i dao šest golova, baš kao i Dragašević, koji je konačno dobio pravu šansu i zgrabio je, pokazavši da je za njega trebalo da bude prostora i ranije. Simić sa 11 odbrana na visini zadatka, kao i uvijek, za pobjede protiv Islanda i Srbije, trebaće nam bolji učinak u napadu Branka Vujovića i Nemanje Grbovića.

"Da, nadam se da ćemo biti pravi i sjutra i da ćemo ući u fajt sa njima i da ćemo se, što bi mi rekli, pobiti. I da, nadam se na kraju da ćemo izvući maksimum iz te utakmice i savladati ekipu Islanda", kazao je Bakić.

Prvo kolo zaista je pokazalo da nijesmo imali sreće na žrijebu. U najkvalitetnijoj smo grupi, Islanđani koji su projektovani u rukometnim krugovima da se bore za medalju, slavili su pred čak pet hiljada svojih navijača srećno iščupani bod, a u selekciji Srbije razočaranje zbog ispuštene pobjede.

"Pokazali smo šta možemo i koliko možemo, samo na žalost nismo sebe nagradili pobjedom na kraju. Ali od sjutra, naravno, moramo glave gore i da okrećemo novi list i da se spremamo za Mađarsku, naravno", kazao je reprezentativac Srbije Bogdan Radvijoević, muž naše rukometne reprezentativke Jelene Despotović.

"Mislim da nijesmo bili dobri danas. Srpski tim nas je kontrolisao dobrom igrom u odbrani, Milosavljev je bio sjajan na golu. Moram reći da sam srećan zbog boda, ali nijesam zbog našeg izdanja", kazao je islandski rukometaš Bjarki Mar Elison.

Nedjelja u 18 sati termin je za utakmicu u kojoj će naši rukometaši imati priliku da se revanširaju Islandu za poraz sa 10 golova razlike na prethodnom šampionatu Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније