Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

02. 04. 2024. 14:57 >> 15:04

MARINA RAJČIĆ UPOZORAVA

Koncentrišemo se na Ulm, ali nema opuštanja protiv Turske i Bugarske

Otkada je kao 17-godišnjakinja igrala na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, Marina Rajčić je propustila samo jedno veliko takmičenje - EHF Euro 2020. takođe u Danskoj, kada je bila trudna.

Otkada je kao 17-godišnjakinja igrala na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, Marina Rajčić je propustila samo jedno veliko takmičenje - EHF Euro 2020. takođe u Danskoj, kada je bila trudna.

Olimpijske igre u Parizu bi mogle da joj budu čak 17. takmičenje u dresu „lavica”, a bitke za Grad svjetlosti vodiće se sljedeće sedmice u Ulmu, gdje će rivali za dva mjesta biti Njemačka i Slovenija.

Prije obaveza u Njemačkoj, tim Bojane Popović mora da odradi posljednja dva meča u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta. Crna Gora je obezbijedila plasman, praktično je sigurna na 1. mjestu grupe 6, jer joj je protiv Turske i Bugarske dovoljan i bod.

Jasno je, ipak, da su nova kapitenka „lavica” i drugarice velike favoritkinje i da bi sve sem perfektnog skora u kvalifikacijama za EHF Euro bilo senzacija.

„Ne čeka nas lak posao, iako su protivnici lakši nego u Njemačkoj. Biće to dvije zahtjevne utakmice, jer moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo sve da ostanemo zdrave, da bismo u Ulm otišle potpuno spremne”, istakla je Rajčićeva.

Duel sa Turskom je sjutra u 15 časova po našem vremenu (16 po lokalnom), a utakmica sa otpisanom Bugarskom u nedjelju u „Bemax areni”.

„Olakšavajuća okolnost je što smo izborile plasman na Evropsko prvenstvo, ali ako budemo tako posmatrale te utakmice mogu da nam teško padnu. Od prvog treninga do kraja kvalifikacija moramo da damo maksimum”, upozorava golmanka rumunske Magure Ćisnadije.

Iako ove sedmice igraju dva meča, „lavicama” je u mislima, ipak, ono što ih čeka od 11. do 14. aprila.

„Naravno da se više koncentrišemo na Ulm, jer su nam jako bitne te utakmice i mnogo je veći ulog. Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san, ali ne smijemo da sa manjim fokusom pristupimo mečevima sa Turskom i Bugarskom, jer moramo da ostanemo zdrave”.

Djevojka koja je u avgustu proslavila 30. rođendan se već sprema za duele sa Njemačkom i Slovenijom u kvalifikacijama za OI.

„Odavno sam počela da gledam, vjerujem da su i ostale djevojke. Dobile smo materijal na vrijeme, ništa ne radimo u žurbi. Sada razmišljamo kako da protiv Turske i Bugarske sklopimo kockice za sljedeću sedmicu”.

Tim Bojane Popović je posljednjeg dana februara i 3. marta dva puta savladao Srbiju minimalnom razlikom i obezbijedio plasman na Evropsko prvenstvo. Nije, međutim, blistao i jasno je da će morati da podigne nivo igre za olimpijske kvalifikacije.

„Nekad će biti malo bolja, nekad malo gora utakmica, ali je važno da ostvarimo ono što smo zamislile, kako god da smo to uradile. Kada smo fokusirane i kada smo ‘tu’, utakmica se završi u našu korist”, zaključila je Rajčićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније