Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Pobjeda ]

14. 02. 2021. 10:44 >> 10:50

AUSTRALIJAN OPEN

Serena i Osaka u četvrtfinalu

Bivše šampionke Australijan opena Serena Vilijams i Naomi Osaka mučile su se za plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg grend slema, dok je Su-Vei Hsije napravila najveći uspjeh u karijeri.

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams plasirala se u novo grend slem četvrtfinale, pošto je u tri seta savladala sedmu teniserku svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku 6:4, 2:6, 6:4, i nastavila pohod ka 24. grend slem tituli.

Nekada prva a sada 11. teniserka svijeta je pokazala da i dalje posjeduje kvalitet dovoljan za proboj među osam najboljih.

Sereni je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk. U drugom je Bjeloruskinja čak tri puta uzela servis. U trećem setu je Serena, uz brejk, povela 4:1, žilava Sabalenka je uspjela da se vrati i izjednači na 4:4, ali nije imala snage da kompletira preokret. Mlađa od sestara Vilijams je to iskoristila i vezala dva gema za kraj meča.

Serenu Vilijams u četvrtfinalu čeka pobjednika duela prve teniserke svijeta Simone Halep i prošlogodišnje šampionke Ige Švjontek.Japanka Osaka, trenutno treća na WTA listi, uspjela je da spasi dvije meč lopte, a potom i pobijedi Garbinje Mugurusu u osmini finala Melburna. Do trijumfa je stigla poslije preokreta rezultatom 4:6, 6:4,7:5, nakon gotovo dva sata igre.

Osaka se prvo u devetom gemu trećeg seta suočavala sa meč loptama, da bi u narednom iz trećeg pokušaja iskoristila brejk loptu i vratila se u igru. Osvojila je, potom, i svoj naredni gem, a onda u posljednjem pred taj-brejk još jednom oduzela servis rivalki.

Interesantno, Osaka je do sada tri puta stizala do četvrtfinala na grend slemu i sva tri puta osvajala. Jednom Australijan open i dva puta US open.

Osaka će u četvrtfinalu igrati protiv teniserke iz Kineskog Tajpeja, Su-Vei Hsije, koja je prva izborila plasman među osam najboljih, i ostvarila najveći uspjeh na grend slem turnirima. Sa punih 35 godina.

Ona je savladala Čehinju Marketu Vondrušovu sa 6:4, 6:2, poslije sat i 11 minuta igre, i tako napravila mini-iznenađenje rutinski eliminisavši 20. igračicu svijeta.

Osaka je u prvom setu imala dva brejka prednosti, Vondrušova joj je uzvratila jednom, ali više nije moglo. Drugi set je riješila još lakše u svoju korist, dva puta zaredom je na startu oduzela servis rivalki i plasirala se u naredno kolo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније