Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 07. 2014. 17:26 >> 22:15

ČEHINJE U POLUFINALU

Kerber eliminisala Šarapovu!

Nakon Serene Vilijams, sa Vimbldona je eliminisana još jedna od favoritkinja turnira - Marija Šarapova je nakon velike borbe poražena od Njemice Anđelik Kerber 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:4.

Šarapova je često bila u zaostatku, više puta spasavala meč-lopte, ali uporna Njemica je ipak prelomila meč u svoju korist i izborila plasman u četvrtfinale.

Kerberova je tako samo upotpunila uspjeh Njemica u današnjim mečevima, pošto je nešto ranije plasman u četvrtfinale izborila i Sabine Lisicki.

Ona je takođe u tri seta savladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4.

Kerberova će u četvrtfinalu na megdan Kanađanki Bušar, dok će se Lisicki sastati sa Rumunkom Simonom Halep, koja je za 57 minuta savladala Zarinu Dijas iz Kazahstana rezultatom 6:3, 6:0.

Halep je do sada tri puta igrala na Vimbldonu i do ove godine najbolji rezultat joj je bio plasman u drugo kolo, ali sada je u formi što je dolkazala ubjedljivom pobjedom u osmini finala.

Češko polufinale

Danas smo saznali prvi polufinalni par. U borbi za trofej ćemo gledati jednu Čehinju, jer se u narednoj rundi sastaju sunarodnice Lusi Safarova i Petra Kvitova.

 

Safarova je izborila plasman među četiri najbolje pobjedom nad Ruskinjom Ekatarinom Makarovom od 2:0, u setovima (6:3, 6:1), za svega 58 minuta.

To je njeno prvo Gren slem polufinale u karijeri, a do njega je došla na sjajan način. Safarova je cijelo vrijeme bila dominantna, u prvom setu je odmah povela 3:0 u gemovima, nakon čega je samo čuvala svoj servis za vođstrvo od 1:0 u setovima, a u drugom je napravila tri brejka.

Kvitova je mjesto u polufnali obezbijedila takođe pobjedom u dva seta. U posljednjem meču današnjeg programa savladala je takođe teniserku iz Češke Barboru Zahvalovu-Srticovu sa 6:1 i 7:5 u setovima.

Kvitova je imala perfektan start, napravivši brejk u prvom gemu, a do kraja prvog seta čuvala je svoje servise iako je Stricova dolazila do brejk šansi.

U drugom setu Stricova je zaigrala bolje, u prvih šest gemova nije bilo brejkova, a onda su uslijedila po jedan na obje strane. U završnici seta, Kvitova je uspjela da još jednom oduzme servis zemljakinji i plasira se među četiri najbolje teniserke na ovosezonskom Vimbldonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније