Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 07. 2015. 18:29 >> 19:47
21

TREĆI TROFEJ U LONDONU

Đoković odbranio titulu na Vimbldonu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala, savladao Rodžera Federera u četiri seta (7:6, 6:7, 6:4, 6:3).

Đoković je treći put u karijeri postao šampion Vimbldona, a po broju Gren slem titula u Open eri (9), prestigao je legende Džimija Konorsa, Ivana Lendla i Andrea Agasija. Sa druge strane, Rodžer Federer ostao je na 17 titula na najvećim turnirima.

Federer je bolje otvorio meč, poveo je 4:2, uz brejk prednosti, ali je Đoković odmah uzvratio brejk i izjednačio na 4:4. Potom su i jedan i drugi čuvali servis, pa se otišlo u taj-brejk.

Novak je odigrao furiozno 13. gem, slavio sa 7:1 i poveo u setovima.

Drugi set donio je još veću borbu. Fedeks je propustio dvije brejk lopte, a Đoković set loptu pri rezultatu 5:4, tako da se opet otišlo u taj-brejk.

Najbolji teniser svijeta je u taj-breku imao velikih 6:3, ali se Federer iščupao i iz ove situacije. Potom se igralo poen za poen, propustio je Đoković još dvije set lopte, što je Švajcarac kaznio i sa dva mini brejka riješio set u svoju korist, 12:10.

Međutim, to nije pokolebalo Đokovića, naprotiv.

Stigao je do brejka već u trećem gemu i onda bez problema održao prednost do samog kraja trećeg seta 6:4.

Srpski as je meč prelomio u 5. gemu četvrtog seta kada je napravio brejk za 3:2. Ubrzo je bilo 4:2, a meč je završio brejkom za veliku pobjedu 6:3, 20. protiv Švajcarca!

Tok meča:

1. set

Meč je počeo. Prvi gem je osvojio Federer i to bez izgubljenog poena. Đoković je izjednačio na 1:1. Federer je vratio vođstvo 2:1. Đoković je vratio stvari u egal 2:2, a onda je Fedeks ponovo osvojio gem bez izgubljenog poena 3:2.

Brejk Federera, sjajna igra u šestom gemu, Švajcarac je mnogo sigurnije ušao u meč i to se isplatilo 4:2. Ali, sjajna reakcija Đoković, trgao se u pravom momentu i vratio brejk, iskoristio je drugu priliku 4:3.   

Đoković je prepustio samo jedan poen rivalu u osmom gemu, novo izjednačenje 4:4. Treći put u prvom setu Švajcarac osvaja gem bez izgubljenog poena 5:4.

Lako je Đoković došao do gema 5:5. Federer je odbranio svoj servis, 6:5, na korak smo od taj-brejka. Iščupao je gem Đoković, Fedeks je propustio dvije set lopte 6:6. Ide se u taj-brejk.

Odmah mini - brejk Đokovića, a potom je osvojio dva poena na svoj servis 3:0. Strašan poen, nakon 22 udarca osvaja ga Đoković, preciznim forhendom za 4:1. Furiozna igra Đokovića u 13. gemu, na kraju 7:1, set je okončan duplom servis-greškom Federera.

2. set

Đoković nastavlja gdje je stao u taj-brejku prvog seta 1:0. Uzvraća Federer istom mjerom 1:1. Đoković bez problema osvaja gem, 2:1. Federer je odbranio svoj servis, poveo je 40:0, Đoković je smanjio na 40:30, ali nije imao snage za nešto više.

Velika borba viđena je u petom gemu, Đoković je spasio dvije brejk lopte i poveo 3:2. Federer i Đoković sigurni, bez brejka u drugom setu, vodi Đoković 4:3.

Siguran Rodžer, prepustio je samo jedan poen Đokoviću 4:4. Isti scenario u devetom gemu, sa obrnutim ulogama, Đoković vodi 5:4.

Izvukao se Federer,Đoković je propustio set loptu i to na drugi servis Švajcarca, 5:5. Nevjerovatna borba, na kraju je slavio Đoković 6:5, Federer je propustio brejk loptu. Samo jednu od šest je iskoristio u meču. Izborio se Federer sa prisitskom 6:6, ponovo se ide u taj-brejk.

Federer je poveo, Đoković preokrenuo 3:1. Federer je vratio brejk zaostatka, ali odmah uzvraća Đoković 4:2. Siguran srpski as, osvojio je dva poena na svoj servis, ima tri set lopte 6:3. Nevjerovatni Švajcarac je spasio tri set lopte, jednu na servis Đokovića 6:6. Preokret Federera 8:7. Spasio je set loptu Đoković odličnim servisem. Sada set loptu ima Đoković 9:8.

Đoković je sjanim ritetnom došao do brejk lopte na svoj servis 10:9. Ali, ne koristi je, 10:10. Potom je Đoković pogodio mrežu, sada Švajcarac ima set loptu na svoj servis 11:10. I koristi je Švajcarac, odlično je izašao na mrežu, 1:1 u setovima.

3. set

Đoković je propustio dvije brejk lopte u prvom gemu trećeg seta. Ipak, to ga nije pokolebalo, izvukao je gem na svoj servis 1:1, iako je Fedeks imao brejk priliku.

Brejk Đokovića 2:1! Vezao je četiri poena, gubio je 40:15, ali je sjajno reagovao. Potvrdio je Đoković brejk 3:1. Smanjio je Rodžer na 3:2.

Prekid zbog kiše. Meč je nastavljen. Đoković nastavlja sa dobrom igrom, vodi 4:2. Doduše, Federer je vodio 30:15, ali najbolji teniser svijeta vezao tri poena.

Rodžer brzo završava gem na svoj servis, bez izgubljenog poena 4:3. Uzvraća Đoković na isti način, blizu je osvajanja trećeg seta 5:3. Lako je Rodžer došao do 5:4. Briljantna igra Đokovića u desetom gemu, nije rivalu prepustio ni poen, 6:4. Đoković vodi 2:1 u setovima.

4. set

Uvodni gem u četvrtom setu osvojio je Federer. Đoković je izjedančio na 1:1. Federer je sa nekoliko divnih poteza pokazao da neće odustati, vodi 2:1. Đoković je bez problema odbranio svoj servis 2:2.

Brejk Džokovića, veliki korak ka trofeju 3:2. Potvrdio je brejk Đoković, asom je završio gem 4:2! Federer je jedva sačuvao svoj servis 4:3.

Federer je imao 30:0 na servis Đokovića, ali nije izdržao, Đoković na korak od titule. Novi brejk Đokovića, za 6:3 i titulu. 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније