Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Marko Perović

13. 01. 2024. 16:32 >> 16:32
4

SLIJEDI RAZIGRAVANJE

Četvrtfinale ponovo maksimum za "ajkule": Medalja ostala san

Još jednom je četvrtfinale maksimum za crnogorske vaterpoliste na velikom takmičenju. Do kraja prvenstva razigravaće za plasman od 5. do 8. mjesta.

Nadali su se naši vaterpolisti da će se danas pripremati za polufinali duel Evropskog prvenstva, ali čeka ih samo razigravanje za plasman. Ni ovog puta popularne “ajkule” nijesu uspjele da preskoče prepreku koja ih dijeli od polufinala, kao i na prethodnih nekoliko takmičenja.

U duelu sa Italijom ništa nije išlo za rukom. Mnogo grešaka, propuštenih prilika, lako primljenih golova, pa je medalja ostala san. Pokazala je ova ekipa u susretu sa Španijom da ima potencijal, protiv Hrvatske da posjeduje karakter, dok je protiv Italije potvrdila da nedostaje kontinuitet dobre igre kako bi mogla da savladala evropske velesile.

Glavna boljka, godinama unazad, napad sa igračem više. Kada se u tom segmentu dostigne visok nivo, moći ćemo se nadati odličjima. Do tada razigravanje od 5. do 8. mjesta je naša realnost.

Sjutra, prvi rival u borbi za što bolji plasman biće Rumunija. Ukoliko opravdamo ulogu favorita i slavimo, za peto mjesto igraćemo protiv pobjednika duela Srbija - Grčka

Reprezentativac Đuro Radović očekuje da će ekipa dati sve od sebe da prvenstvo okonča što je bolje moguće.

“Svaki meč je važan. Moramo da prebolimo i zaboravimo. Okrećemo se novom danu i novom meču sa Rumunijom. Moramo da se dignemo što je prije moguće i da budemo što bolji u toj utakmici.”

Duel između vaterpolista Crne Gore i Rumunije je od 20 sati i 15 minuta. Dvoboj Srbije i Grčke je od 15. U polufinalnim mečevima, domaćin i branilac trofeja Hrvatska igraće sa Mađarskom (18.30), dok će se u drugom sastati Italija i Španija (16.30).

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније