Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

13. 02. 2024. 15:40 >> 16:08
4
Čitaj mi:

NAKON PORAZA OD ŠAPANIJE

Gojković: Razlika u kvalitetu velika, nemam šta da zamjerim igračima

Naši najbolji vaterpolisti izgubili su od Španije u četvrfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi (15:12). Selektor Vladimir Gojković kazao je nakon meča da je razlika u klasi presudila.

“Vidjela se ta razlika. Oni su, pored svog tog individualnog i kolektivnog kvaliteta koji imaju, imali i četiri dana pauze. Vidjelo se da su u duelu jači. Opet smo imali loše otvaranje utakmice, 2-3 utakmice zaredom, ali sam iskreno na 8:7 vjerovao da smo se vratili… Ta loša realizacija sa igračem više, prije svega u trećoj četvrtini, mislim da je otvorila napad Španiji da riješi utakmicu. Međutim, za razliku od meča sa Srbijom, u četvrtoj četvrtini smo pokušali da se vratimo, borili smo se da vratimo rezultat i postignemo dva brza gola… Nemam šta da zamjerim. Svako od igrača je želio ovo polufinale više nego što ja mogu željeti za njih. Tako da, ogromna potrošnja, da se okrenemo onome što dolazi i da probamo da odigramo te preostale dvije utakmice na najbolji način”, rekao je Gojković nakon utakmice.

Meč je praktično odlučen na samom startu, svjestan je toga i reprezentativac Dušan Matković.

“Kao što smo i rekli u najavi, Španija je svjetski i evropski šampion. Ono što mi nismo smjeli da dozvolimo sebi jeste da imamo tolike oscilacije u igri. Počeli smo s velikim minusom, koji smo uspjeli do poluvremena da sustignemo, ali smo opet u trećoj četvrtini imali pad. Na kraju to nije bilo moguće sustići. Čestitam im na pobjedi, a nama ostaje da se borimo dalje od petog do osmog mjesta”, ističe Matković.

Crna Gora je ranijim plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva obezbijedila plasman na Olimpijske igre u Parizu na ljeto, što je i bio osnovni cilj selekcije u Dohi.

“Ispunili smo glavni cilj, ali uvijek ostaje žal jer smo mogli da napravimo iskorak. Svaka utakmica za reprezentaciju je izuzetno značajna, iako je to borba za plasman od petog do osmog mjesta. Svi ćemo da pružimo svoj maksimum, koliko je to moguće u ovom trenutku, i da pokušamo da ostvarimo što bolji plasman”, zaključio je Matković.

Španija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Grčke i Italije.

Poraženi iz tog duela biće rival Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon duela Srbije i Hrvatske (17), odnosno Mađarske i Francuske (18.30).

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније