Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ RTV HN ]

22. 10. 2023. 16:25 >> 16:26
8

POTVRDA PRIJATELjSKOG I BRATSKOG ODNOSA

Pobratimili se Herceg Novi i Trebinje

Gradovi Herceg Novi i Trebinje su se pobratimili, a sinoć je u sklopu programa povodom proslave Dana oslobođenja Herceg Novog „Herceg među gradovima“, upriličena svečanost potpisivanja Sporazuma o saradnji i bratimljenju.

Inicijativu za bratimljenjem je pokrenuo grad Trebinje u maju ove godine, što je Opština Herceg Novi sa zadovoljstvom prihvatila, a odluku su usvojile obje Skupštine opština, javlja RTV HN. 

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić istakao je da je ovo potvrda vjekovnog prijateljskog i bratskog odnosa dva grada i jakih veza među njihovim građanima.

"Još od osnivanja Herceg Novog i Trebinja pa na dalje, u vremenu kada su Tvrdoški monasi našli utočište u manastiru Savina i počeli da ga obnavljaju, do danas kada su ukinute naplatne rampe i očekuje se spajanje graničnih prelaza kako bi učinili bližom razdaljinu među građanima. Naši najbrojniji gosti su iz Trebinja i regiona, pa i to govori da se u Herceg Novom osjećaju ugodno i dobrodošlo", istakao je Katić.

Prema riječima gradonačelnika grada Treninja Mirka Đurića, Trebinje i Herceg Novi su oduvijek imali dobru saradnju.

"O saradnji građana naša dva grada ne treba dodatno govoriti. Vjerujem i znam da tek predstoje značajniji koraci u različitim oblastima djelovanja između naša dva grada, a naša zajednička spremnost za saradnju Trebinja i Herceg Novog nikada se nije prekidala kroz istoriju. Ta zajednička nit traje vijekovima i nemoguće je prekinuti, jer mi dobro znamo ko smo, a moramo da radimo tako da nas po djelima ne zaborave generacije koje tek dolaze", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније