Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2017. 09:48 >> 09:23

LUKSEMBURG

Stamatović posjetio ZK "Bihor"

Ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Briselu, zadužen za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Luksemburgu, Predrag Stamatović, posjetio je juče ZK "Bihor" u Luksemburgu.

"U prostorijama ovog ZK „Bihor“ ministar Stamatović je naišao na topao doček UO i članova ovog udruženja, a prvi se obratio predsjednik UO, dipl. ing. agronomije Esko Halilović, koji mu je poželio dobrodošlicu i prestavio lepezu aktivnosti udruženja, apopstrofirajući kulturne i humanitarne aktivnosti", saopšteno je iz sekretar ZK „Bihor“.

Stamatović je kazaop da su putem revije Bihor, a i na druge načine, dobro informisani o aktivnostima ZK „Bihor“, kao i da su upoznati da je to jedno od najuspješnijih crnogorskih udruženja u dijaspori.

"A sada ću vam saopštiti jednu po vas vrlo važnu informaciju da će se ove godine prvi put uručivati državne nagrade udruženjima i pojedincima iz dijaspore, i to, ove godine, neće biti u Podgorici već u Petnjici tokom tradicionalne manifestacije „Dani dijaspore“. Što se tiče proslave Dana nezavisnosti Crne Gore u Luksemburgu mi ćemo iz Ambasade u Briselu doći koliko god da ih bude, ali bismo bili sretni da to, kao i prošle godine zajednički organizujete", kazao je Stamatović.

Predsjednik udruženja Esko Halilović je kazao da su na dobrom putu da i ove godine zajedno sa drugim udruženjima obilježimo ovaj značajan datum.

Edin Medo Latić govorio je o skorom pokretanju fabrike medicinskog uglja u Petnjici i naglasio da je u intezivnim pregovirama sa opštinskim i državnim organima u Crnoj Gori oko realizacije ovoga projekta. Stamatović je ponudio punu saradnju na planu ovoga projekta.

Sekretar ZK „Bihor“, Remzija Hajdarpašić, naglasio je da je trenutno najvažnije pitanje ekonomski procvat Petnjice i Bihora, ne bi li se nekako zaustavilo iseljavanje koje prijeti da ugasi život u Petnjici. Po tom pitanju on je naglasio da je otvaranje kvalitetnih putnih pravaca osnovni preduslov za bilo kakav razvoj Bihora.

Počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl. arhitekta Remzija Camić, naglasio je da je prošle godine posjetio svoje rodno Rožaje i okolinu, kao i bihorski kraj, te se uvjerio o nepoštovanju pravila ponašanja koncesionara koji eksploatišu građevinsko i ogrijevno drvo, ostavljajući za sobom neviđeni korov i direktno utiču na narušavanje bio-diverziteta u tom kraju. Naglasio je da duboko vjeruje u uspjeh preduzeća koje pokreće Edin Latić sa svojim kooperantom iz Holandije.

Takođe, Camić je upoznao prisutne da je vodio nekoliko razgovara sa pojedinim avio-kompanijama kako bi se uspostavio avio-most između Crne Gore i Luksemburga i izrazio optimizam da nećemo dugo čekati na taj datum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније